Victor Wooten / USA

Projekt CITY SOUNDS a občianske združenie ARTE vám prinášajú ďalší výnimočný koncert kapely inovátora, skladateľa, aranžéra, producenta, speváka a multiinštrumentalistu – VICTOR WOOTEN /USA/, držiteľ piatich cien Grammy a troch cien „Bass Player of the Year“. Pre všetkých fanúšikov fusion jazzu a funku je dôležitý dátum 22. Apríl 2014!

Victor Lemonte Wooten je americký jazzfunkový skladateľ, producent, aranžér a multiinštrumentalista, ktorý bol za svoju tvorbu päťkrát odmenený cenou Grammy. Ako člen kapely Béla Fleck & The Flecktones získal ako basgitarista viac ocenení, ako ktorýkoľvek iný basák na svete. Ako jediný sa tiež viac ako raz stal Basgitaristom roka podľa časopisu Bass Player – tento titul mu bol udelený dokonca trikrát.

Ako dvojročného Victora brat zaúčal do techniky hry na basu, a keď mal šesť, spolu s bratmi hral ako predskokan na koncertnej šnúre Curtisa Mayfielda. Neskôr svoje zručnosti zlepšoval pod dohľadom Stanleyho Clarka, Larryho Grahama i Bootsyho Collinsa.

So Steveom Bailym založil „Bass Extremes“ a vydali skvelú inštruktážnu knihu a CDčka pre basgitaristov. Prvý Victorov sólový album A Show of Hands bol vyhlásený za jednu z najvýznamnejších basových nahrávok vôbec.

Victor Wooten pokračuje v produkovaní skvelých albumov – či už v spoluprácach so špičkovými hudobníkmi alebo sólovo, a intenzívne sa venuje svojej veľkej vášni: šíreniu posolstva hry na basgitaru prostedníctvom kurzov a seminárov.