dnb@subclub: Joe Ford stojí na čele novej vlny drum and bassových producentov!

Joe Ford, len 22 ročný hudobník pochádzajúci z malého anglického mestečka Harrogate vo svojom štúdiu objavil výnimočnú formulku. Deň, na ktorý ľudstvo čaká od nepamäti je tu! Vo štvrtok 17.4. v Subclube budeme svedkami historickej udalosti. 

Vo svojich 22 rokoch „stojí na čele“ novej vlny producentov, ktorá berie scénu útokom. Jeho hlavným hudobným smerom je Drum and Bass, čo mu však nebráni fušovať do Dubstepu, Glitch-Hopu a rozličných experimentálnych štýlov. Inšpirovaný zvukom majstrov ako Spor, Noisia, Amon Tobin, Four Tet, či jeho obľúbených Koan Sound. Zatiaľ stále len na začiatku svojej hudobnej kariéry, ale už teraz pripravený otriasť D&B svetom svojím moderným prepracovaným techy futuristic soundom. Dávajte pozor, prichádza Joe Ford.

joeford

K produkcii sa dostal vďaka kamarátovi, ktorý mu počas obedňajšej prestávky ukázal na Youtube nejaké dubstepové tracky. Snažil sa pochopiť, ako vznikajú všetky tie crazy noises a vytvoriť podobné wooble bassy, ako robili Datsik a Excision. Bol posadnutý Datsikovým trackom Havoc. Po čase, ho tento wooble sound začal nudiť a tak pátral po nových hutných basových linkách. Vtedy narazil na banger Make Your Choice dvojky Calyx a Teebee, v ktorom našiel presne to, čo hľadal. Keď sa ho pýtali na 5 momentov, ktoré v ňom zanechali v jeho doterajšej kariere najväčšiu stopu, skladbu Stigma od tria Noisia označil ako jeden z nich. Je to podľa jeho slov najprepracovanejší track v tomto žánri a stelesňuje presne to, čo sa snaží zachytiť vo svojej hudbe.

joeford02

Jeho „prvotiny“ ako napríklad Gone, Alive, Magnum uzreli svetlo sveta pod aliasom Ford. Až koncom roka 2012, po mesiacoch tvrdej práce a cibrenia techniky, zmení meno na Joe Ford a púšťa von single Behemoth a City 17. Oba tieto počiny vyšli na labely Bad Taste Recordings a okamžite sa dostali do pozornosti ľudí v hre. Skladbu Behemoth zaradil Chris Renegade ako Demolition Track do LIFTED MUSIC’s podcast a Tony Colman aka London Electricity do svojho Hospital podcast. Rešpektovaný magazín Knowledge Mag ho pre tento release zaradil medzi TOP 20 producers to watch in 2013.

Joe nakopnutý týmto úspechom pokračuje v zdokonaľovaní svojho zvuku a jeho ďaľší track Frozen Sound podpisuje Med School, sesterský label Hospitalu. Nasleduje The Mission EP, ktoré vydáva na Caliber Music a s ktorým istú dobu kraľoval na prvej priečke Beatport dustep chart. O jeho vzrastajúcej popularite svedčí aj veľký support zo strany UKF.

Netrvalo dlho a jeho meno sa dostalo do uší samotného Frictiona, šéfa vydavateľstva Shogun Audio. Hneď mu otvára dvere v tejto stajni a Joe sa dostáva do spoločnosti producetov ako Rockwell, Alix Perez, Spectrasoul, Icicle, Fourward… Debutový singel u tohto labelu nesie názov Stride a našiel svoje miesto na kompilácií The Way of the Warrior 2. Práve pri jeho tvorbe strávil zatiaľ najviac času. O mesiac na to, sa objavil aj na nasledujúcej kompilácií Shogun Audio Presents: 2013 so skladbou Instrument. Po takto silnom roku nieje prekvapením, že bol nominovaný ako Best newcomer Producer a Best newcomer DJ v prestížnych Drum and Bass Arena Awards! Za zmienku stojí ešte jeho support Noisii v rámci ich I Am Legion Tour.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/tracks/108342857″ params=“auto_play=false&hide_related=false&visual=true“ width=“100%“ height=“100″ iframe=“true“ /]

Rok 2014 odštartoval u Shogunu vo veľkom štýle a to oficiálnym debutovým sólo releasom The Moment a Neon. S The Moment to hneď krátko po vydaní dotiahol na prvé miesto Beatport drum and bass chart. Niet sa čomu čudovať, keďže tento master piece s vokálom od Tashy Baxter valcuje každý víkend tanečné parkety po celom svete. Najnovšia vec vychádza práve dnes a ide o veľmi príjemný remix skladby Hold It Down od Datsika. Týmto remixom mu chcel vzdať poctu za to, že ho na začiatku jeho cesty priviedol k elektronickej hudbe.

Joe Ford to má viac než dobre našliapnuté. Toto meno bude v blízkej budúcnosti rezonovať. Prišiel to sem ovládnuť a vy všetci ste boli varovaní!

Stretni zelených mužíčkov na zelený štvrtok 17.4. v Subclube a vypočuj si ich posolstvo. O preklad sa postará 5 špecialistov, popredná kapacita vo svojom obore z Anglicka, chýbať nebudú bohaté vizuálne efekty a nadpozemské drinky za pozemské ceny.

Info o akcii a súťaže o voľné vstupy aj na Facebookovej stránke akcie!

Všetci ste srdečne vítaní.
Tešíme sa na vás!

JoeFord@Subclub_plagat_800web

Zdroj: Silwer