Sam Smith vydá koncom mája svoj debutový album!

Britský spevák a skladateľ Sam Smith je jedným z najväčších hudobných objavov posledného roku. Čerstvý držiteľ ceny britských kritikova Brits Critics’ Choice Award a prestížnej ceny BBC Sound of 2014 pred časom dokončil svoj debutový album, ktorý svojim fanúšikom ponúkne už na konci mája.

Sam Smith na seba prvý krát upozornil už vo veľkom hite kolegu Naughty Boye nazvanom La La La a zahosťoval si aj v single Latch anglického elektronického dua Disclosure. Koncom minulého roku vypustil do éteru svoj sólový debutový singel Money On My Mind, ktorý sa stretol s veľmi pozitívnym prijatím a po krátkej dobe zabodoval vo väčšine európskych hitparád. Sam Smithe úspech tejto pesničky korunoval koncom februára, kedy sa pesnička umiestnila na prvom mieste anglickej singlovej predajnej hitparády.

Photo_InTheLonelyHour_1web

Nedávno Sam do rádiového éteru uviedol nový singel, ktorým sa stala podobne chytľavá pesnička Stay With Me. Singel už stihol zabodovať v americkej a kanadskej hitparáde no najväčšie ohlasy ale ešte len očakávať po jeho oficiálnom európskom vydaní, ku ktorému dôjde v prvej polovičke mája. Obe spomínané pesničky budú samozrejme aj na debutovom albume, ktorý sa v obchodoch objaví 23. mája pod názvom In The Lonely Hour.

Smith na album, na ktorom sa podľa jeho vlastných slov nebál ani málinko experimentovať s hudobnými žánrami, zaradil desať autorských pesničiek, ktoré s ním dal dokopy jeho dlhoročný spolupracovník a skladateľ Jimmy Napes. Na ich natáčaní si Smith pozval aj niekoľko hostí. Na albume sa tak podieľali napríklad aj Fraser T Smith, Two Inch Punch, Eg White, Disclosure, Zane Lowe alebo Tourist.

Vďaka doterajším úspechom a raketovému vzostupu Sama Smitha, je jeho album jedným z najočakávanejších titulov tejto jari, čomu naznačujú aj beznádejne vypredané koncerty jeho turné.

Sam Smith prichystal pre svojich fanúšikov debutový album s názvom “In The Lonely Hour“. Vychádza 23. mája pod hlavičkou Universal Music.

https://www.samsmithworld.com
https://www.facebook.com/samsmithworld

Cover_InTheLonelyHour_web

Zdroj: Universal Music s.r.o.