Electronica Vol. 1: Nemecký hudobník Felix Kubin vystúpi v A4!

Novú sériu akcií venovaných elektronickej hudbe pripravujeme spolu s Goetheho inštitútom a Českým centrom. Začíname exkluzívne: v sobotu 26. apríla budete počuť nemeckého Felixa Kubina, šamorínskeho rodáka Imre Kissa a tiež český projekt HRTL. Víkend s Felixom Kubinom v A4 bude pokračovať nedeľňajším workshopom.

Felix Kubin patrí k najoriginálnejším nemeckým elektronikom. Hudbu tvorí už odkedy sa mu do rúk ako chlapcovi dostal kultový syntetizátor MS-20, nedávno vydal nový album Zemsta Plutona (Gagarin/ZickZack). V sobotu večer ponúkne nemecký Felix Kubin v bratislavskej A4-ke svoj uletený sci-fi pop a zároveň nostagické retro, hravé dada i vplyvy novej nemeckej vlny, sférické klávesy, bizarné vesmírne zvuky, ozveny kabaretu a šialené tanečné rytmy!

Felix Kubin

Ďalšou lahôdkou bude hypnotický lo-fi ambient s housovým tepom Imreho Kissa, vydávajúceho na čoraz smerodajnejšom budapeštianskom labeli Farbwechsel.
A do tretice sólový projekt HRTL v Brne usadeného Leoša Horta. Elektrizujúci „beatpunk bez hraníc“ vzniká naživo v útrobách rôznych mašiniek a povráva sa, že dokáže pohnúť aj obrátenou pyramídou.

FELIX KUBIN:
https://www.gagarinrecords.com/
https://www.felixkubin.com/
https://www.last.fm/music/Felix+Kubin
https://www.facebook.com/pages/FELIX-KUBIN/50517912752

HRTL:
https://hrtl.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/HRTLmuzik

IMRE KISS:
https://soundcloud.com/imrekiss

27. 4. 10-00 – 14-00 ELECTRONICA Vol. 1: Workshop s Felixom Kubinom
Nepremeškajte tiež nedeľňajší bezplatný masterclass s Felixom Kubinom! V komornom prostredí A4-ky budete mať možnosť nazrieť do majstrovej kuchyne a konzultovať svoju tvorbu – a to už 27. apríla v dopoludňajších hodinách. Počet miest je obmedzený, nutná je registrácia vopred na produkcia@a4.sk!

Vstupné: 6 € predpredaj / 8 € na mieste
https://www.a4.sk/program/2014-04-26-20-00
https://www.facebook.com/events/1422662524650359

felixkubin

Zdroj: A4