Katka Koščová vydá nový album vďaka crowdfundingu.

Speváčka Katarína Koščová vydáva v septembri nový autorský album a zároveň sa s kapelou chystá na októbrové turné. Nové CD vznikne aj pomocou crowdfundingu, ktorý je vo svete už pomerne rozšírenou formou financovania nielen umeleckých projektov.

Vypočujte si ukážky nových piesní a prečítajte si viac na webe https://crowdfunding.slnkorecords.sk

Katka Koščová

„O crowdfundingu sme sa dozvedeli práve pri natáčaní albumu, keď sme riešili, ako získať prostriedky na jeho vydanie. Prekvapilo ma, že to funguje, že ľudia chcú prispieť na to, čo im príde zmysluplné a čo sa im páči aj napriek tomu, že nejde o benefičné aktivity. Crowdfunding považujeme za skvelú možnosť, ako uskutočniť naše predstavy s albumom, s turné, či s ich propagáciou,“ hovorí Katka.

Crowdfunding je spôsob financovania zaujímavých projektov pomocou menších súm od veľkého množstva prispievateľov. Tí si za svoju podporu vyberú odmenu z balíčkov, ktoré umelec ponúka.

Katka Koščová

Nový album Katky Koščovej s názvom Oknom vyjde pod značkou Slnko records. Nájdete na ňom 13 pesničiek, ktoré si Katarína v prevažnej miere otextovala sama a hudobne sú spoločným dielom speváčky a klavíristu Daniela Špinera. Na albume sa ale objavia aj 2 texty známeho českého textára Michala Horáčka, s ktorým Katka spolupracovala ako autor hudby a interpret aj na jeho ostatnom projekte Český kalendář (cena Anděl za najpredávanejší album roku 2013 v ČR). Ďalším už tradičným textárskym hosťom je Silvia Kaščáková. Jednu pieseň albumu hudobne pripravil Martin Husovský z kapely Komajota, rovnako jedno zhudobnenie má na albume Ján Knapík.

„Spolu s Danom Špinerom sme zložili pesničky, ktoré sa zľahka obtierajú o jazz, šansón, folk či pop. Sú to pesničky, ktoré tvoríme a obliekame tak ako je nám vlastné, tak ako to z nás lezie a je veľkým šťastím spolupracovať na nich s ľuďmi, ktorí sú nastavení podobne ako my. Ak máte pocit, že je Vám naša tvorba blízka, že je hodná Vášho záujmu, budeme Vám nesmierne vďační za akýkoľvek prejav Vašej podpory,“ dodáva speváčka.

Zdroj: Michal Pivovar