Karel Gott vydáva po 10 rokoch album plný noviniek!

Spevák Karel Gott je interpret, ktorý svojich fanúšikov azda nikdy neprestane prekvapovať. Po sérii hosťujúcich projektov a nahrávok so známymi coververziami totiž prichádza s absolútnou novinkou.

Jeho dlho očakávaný jesenný album je plný autorských skladieb, a až na jednu výnimku spred dvoch rokov (duet s Olgou Lounovou), ide o jedinečnú zbierku chytľavých piesní z pier talentovaných domácich autorov. Tí tak svojou troškou prispeli k ozaj nevšednému prieniku hneď niekoľkých hudobných generácií, aby  fanúšikom Karla Gotta poskytli čo najhodnotnejší umelecký zážitok.

Už po vypočutí úvodných piesní je nad slnko jasné, že nejde o žiadne šuplíkové hity. Všetci oslovení autori sa komponovania zhostili tak, ako sa na niekoľkonásobného slávika Karla Gotta patrí. Balady, refrénovky či tanečné kúsky … aj tie odznejú z úst najpopulárnejšieho českého speváka posledných desaťročí, ktorého úspech nemá v našich končinách obdoby.

Autori preverení časom, ku ktorým neodmysliteľne patrí Michal David, Boris Urbánek či Vašo Patejdl, poslucháčov potešia nielen svojimi trefnými melódiami, veľkými baladami (Pátý den, Právě vchází, Láska, to je déšť) či piesňou pre Jiřího Štaidla (Kluk s velkou vášní), ale i chytľavým retrom z konca päťdesiatych rokov (Chci tě). Karel Gott a Michal Malátný, Gipsy.cz, Petr Bende, Martin Chodúr, Viktor Dyk alebo Ondřej Brzobohatý. Zdajú sa vám podaktoré spojenia až príliš nereálne?

Práve naopak! Títo umelci (a to vrátane textov i osobnej účasti na nahrávke), vymysleli rafinovanú pomalú pesničku (Pondělí), latino dancovku (Tak pojď se mnou), pieseň vhodnú na dlhé prechádzky, (Dál jedu si svou), energiou nabité disco (Právě vchází), vskutku vydrený duet s Monikou Bagárovou (Místa, která znáš), ale i nádhernú šansónovku (Testament). Krásne skladby, originálne texty, skvelé aranžmány. Nový album Karla Gotta zaváňa jedinečnosťou a z hľadiska obsahu veľkou žánrovou pestrosťou.

„Maestro“ vsadil na unikátny, a pritom rokmi overený mix najbližších spolupracovníkov. A nielen to. Oslovil i tých, ktorí sú známi svojou introvertnou povahou a texty píšu výlučne pre vlastné potešenie. O to radostnejšie vyznieva fakt, že tentoraz spravili výnimku a Karel Gott sa aj vďaka nim rozlúči s ďalším plodným hudobným rokom svojej kariéry spôsobom, akým sa na hudobného velikána jeho formátu patrí.

Karel Gott a přátelé 2014: noví autori, nové piesne, nové hity!

Cover_maly

Tracklist CD Karel Gott – S POMOCÍ PŘÁTEL:
CHCI ZPÁTKY DÁT ČAS (André Franke, Joachim Horn) český text Karel Šíp
TAK POJĎ SE MNOU (Radek Banga) s Radkem Bangou
OBRAZ ŽEN (Petr a Pavel ORM/Pavel Vrba)
PÁTÝ DEN (Michal David/Karel Šíp)
DÁL JEDU SI SVOU (Petr Bende/Tomáš Roreček)
MÍSTA, KTERÁ ZNÁŠ (Viktor Dyk) s Monikou Bagárovou
PONDĚLÍ (Michal Malátný) s Michalem Malátným
PRÁVĚ VCHÁZÍ (Martin Chodúr)
LÁSKA, TO JE DÉŠŤ (Petr Chmela/Karel Šíp)
DOUFEJ (Dieter Falk/Michael Kunze) český text Eduard Krečmar
KLUK S VELKOU VÁŠNÍ (věnováno Jiřímu Štaidlovi) (Boris Urbánek/Radovan Šťastný)
CHCI TĚ (Vašo Patejdl/Ľuboš Zeman)
DÁL ZA OBZOR (Olga Lounová) s Olgou Lounovou
TESTAMENT (Ondřej Brzobohatý)

Turné Karel Gott 2014 – Termíny a miesta:
06. 12. Karel Gott – Turné 2014 – O2 Arena, Praha
27. 11. Karel Gott – Turné 2014 – Tipsport Arena, Liberec
24. 11. Karel Gott – Turné 2014 – Werk Arena, Třinec
22. 11. Karel Gott – Turné 2014 – ČEZ Arena, Pardubice
19. 11. Karel Gott – Turné 2014 – ČEZ Aréna, Plzeň
14. 11. Karel Gott – Turné 2014 – Budvar Arena, České Budějovice
12. 11. Karel Gott – Turné 2014 – Kajot Arena, Brno
31. 10. Karel Gott – Turné 2014 – Multifunkční hala Arény Brezno
29. 10. Karel Gott – Turné 2014 – Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava
27. 10. Karel Gott – Turné 2014 – Garmin Aréna, Žilina

Zdroj: SUPRAPHON 2014 / SOUL FOR SHOW