Hip Hop Kemp 2014 prilákal 22 000 návštevníkov, koncert CeeLo Greena následne 12 000.

Třináctý ročník největšího hip hopového festivalu ve střední Evropě, Hip Hop Kemp 2014, který se uskutečnil o víkendu v areálu hradeckého Festivalparku, je úspěšně za námi.

Během třech festivalových dní se na osmi podiích vystřídalo přes 500 účinkujících z 19 zemí světa. Festival vyvrcholil koncerty amerických rapperů Onyx a slovenských Kontrafakt. Hlavní lákadlem byl pro fanoušky koncert držitele 5 Grammy, zpěváka a producenta CeeLo Greena. Festival navštívilo podle pořadatelů akce 22 000 návštěvníků.

HHK2014_PHOTO_JAN_SCHNEIDER_09

„Hudební i doprovodný program se obešel beze změn a všechny koncerty se udály podle plánu,“ řekl promotér a organizátor festivalu Radek Maliník. Během festivalu se konal také zajímavý doprovodný program. Návštěvníci si mohli vyzkoušet break dance, basketbal nebo se mohli zúčastnit tanečních soutěží. Oblíbenými se stalo také graffiti na legálních stěnách, slaňování z jeřábu, paintball, turnaje v pokeru nebo rajčatová bitva v bazénku, které se letos mohly poprvé zúčastnit jen dívky.

Festival nabídl plejádu českých i zahraničních umělců a kapel. Nejzajímavějším koncertem byla bezesporu velkolepá show zpěváka a producenta CeeLo Greena, který se fanouškům v České republice představil vůbec poprvé. Na pódiu se kromě jeho půvabné dívčí kapely objevily také tanečnice, které dodávaly jeho vystoupení šmrnc. Ve čtvrtek 21. srpna hradeckému publiku zazpíval slovenský Majk Spirit, američtí CunninLynguist nebo polák Ten Typ Mes. V pátek svojí ohnivou show ohromili PSH, Dilated Peoples nebo KRS One. Akci zakončili v sobotu legendární Onyx, Samy Deluxe, Action Bronson nebo Kontrafakt.

HHK2014_PHOTO_JAN_SCHNEIDER_06

Nejstarším návštěvníkem se stal pětasedmdesátiletý senior, kterého již v pátek prostřednictvím Policie ČR, postrádala vlastní manželka. Senior byl nalezen právě na hradeckém Hip Hop Kempu, kde se výborně bavil. Na důkaz lásky k hip hopu se do areálu letiště vrátil i další dny po dobu trvání celé akce.

Zdroj: Hip Hop Kemp