Hochspannung! oslavuje 6. narodeniny s kontroverzným producentom SOPHIE (UK).

Párty Hochspannung!, ktorá už šesť rokov prináša do bratislavských klubov tie najaktuálnejšie mená súčasnej elektronickej tanečnej hudby sa po kratšej pauze vracia.

V piatok 28. novembra oslávi v Klube Dole svoje narodeniny a otvorí ďalšiu sezónu existencie s menom, ktoré opäť testuje hranice konvencií klubovej hudby a trápi hudobných kritikov pri snahe pomenovať a zaškatuľkovať jeho hudobný výstup.

Rezidenti a hudobní garanti Hochspannnung! párty – Bad Mojo a Michael Priest – pozvali najnovšiu hudobnú senzáciu z britských ostrovov, jemne mysteriózneho a kontroverzného producenta, DJa a pokušiteľa ukrývajúceho sa za pseudonymom SOPHIE. Tohto ‚pána‘ producenta, ktorý povyhrával singlom ‘Bipp’ množstvo hudobných rebríčkov a ktorého novátorský prístup vychválilo snáď každé vyhlásené periodikum – od Pitchforku a The Guardian až po FACT, XLR8R alebo Resident Advisor – doplní uznávaný český platňojazdec a tvorca kompilácií Drops – DJ Alyaz.

SOPHIE  (UK)

Metalické klangy, gumené boingy, héliom nasiaknuté vokály ako z Chip & Dale, trancové staby, airhorny, bicie z hardstyle-u, happy hardcore, Eskibeat, K-pop, J-Pop, 8-bit, black MIDI, 808s and Heartbreak a úvodná zvučka Windows 95. Po všetkých týchto výrazoch siahajú hudobní kritici pri snahe opísať hudbu, ktorú produkuje najnovšia hviezda britskej hudobnej scény SOPHIE. Všetci sa však zhodujú v jednom – po dlhom čase sa objavilo niečo nové, hudobný štýl či estetika, pre ktorú ešte len hľadáme vhodné pomenovanie.

Problémy so škatuľkami sa vynorili okamžite po vydaní prelomovej skladby ‘Bipp’ na rešpektovanom britskom vydavateľstve Numbers – skladby, ktorá SOPHIE okamžite katapultovala medzi najzaujímavejšie mená minulého roka. Nepravidelná štruktúra, infantilne znejúci vokál a hyperaktívna až extatická energia si podmanila svetových DJov od Dipla po Skreama s Bengom a zanechávala na perách otázku – ako opísať to čo som práve počul/a?

Podobný ošiaľ spôsobil aj najnovší release ‘Lemonade / Hard’, na ktorom SOPHIE pokračuje vo svojej výprave proti súčasnému stavu klubovej hudby. Či už je to nákazlivá veselosť ako kontrast voči temnej nálade mnohých klubových nocí, ukrývanie identity ako kritika superstar DJs (viď SOPHIEho Boiler Room, kde si najal transvestitu-tanečníka, ktorý zaňho ‚odohral‘ celý set a on ho len pozoroval z publika), až po hranie sa s nejasným gendrom samotného autora. SOPHIE je jednoducho meno, ktoré treba vidieť!

DJ ALYAZ (Heldenkellerz, BiggBoss | CZ)

Druhým zahraničným hosťom našej narodeninovej oslavy je výborný český dj Alyaz. Jeho skills a selekcia sú k vystúpeniu SOPHIE ideálny pár, ako už dokázal niekoľkokrát v rámci jeho supportu na akciách v Čechách. DJ Alyaz je okrem vynikajúcej práce s mixom a gramofónmi známy aj ako tvorca kompilácií Drops, mapujúcich súčasnú (nie len) českú a slovenskú klubovú hudbu so zameraním na bass, dubstep alebo temný house. Existujúce tri diely si môžete zabezpečiť prostredníctvom vydavateľstva Vladimira 518 Bigg Boss, pričom štvrtý je v štádiu príprav. Ako člen Heldenkellerz crew sa vzorne stará o českú hudobnú scénu a my mu preto radi dávame priestor aj v Klube Dole.

28. 11. (piatok)
Štart: 22:00 hod.
Vstup:
22:00 – 24:00 7€
24:00 – 03:00 9€
03:00 – 06:00 3€

Event: www.fb.com/events/463370997134090
Link: www.youtube.com/watch?v=MVc3Z-bG6Eo
Videopozvánka: https://www.youtube.com/watch?v=PYWYOOC8gQ4

Zdroj: klub Dole