Jazz START UP dá hudobníkom opäť príležitosť k dobrému štartu.

Už po tretíkrát spúšťa občianske združenie  Porta Artium súťaž pre mladé jazzové talenty  Jazz START UP 2015. Cieľom projektu je podať pomocnú ruku kapelám formou motivačných Start-Up balíčkov.

Súťažiaci vybraní odbornou porotou získajú napríklad možnosť nahrávania v profesionálnom štúdiu, vytvorenie DVD záznamu v klube Blue Note, otvorenie letného festivalu Open Jazz Fest, či sériu koncertov na popredných slovenských jazzových festivaloch ako Mikulášsky Jazzový Festival, bratislavský Pet Jazz, Orava Jazz Festival.

1fb5a987-dc92-40f4-aecc-886355c942d4

Do projektu Jazz START UP sa môžu zapojiť hudobné zoskupenia hrajúce jazz, či príbuzné žánre ako latino, fusion, nu jazz, soul, funk a pod. Podmienkou účasti je zaslanie zvukovej mp3 nahrávky a skutočnosť, že súťažiaci nevydali k dátumu spustenia súťaže oficiálny album. Hudobníci sa môžu prihlásiť najneskôr do 21.decembra 2014 zaslaním náhrávky na adresu startup@jazz.sk.

Na základe zaslaných ukážok vyberie odborná porota dvanásť postupujúcich kapiel, ktoré sa postupne po dvojiciach predstavia poslucháčom vo vysielaní Rádia Devín. Na stránke Jazz.sk budú zverejnené profily vybraných kapiel spolu s hudobnými ukážkami. Verejnosť svojimi hlasmi vyberie každý mesiac jedného víťaza duelového kola, ktorý dostane šancu odohrať koncert v legendárnom bratislavskom „Véčku“, s priamym prenosom vo vysielaní Rádia Devín. Po absolvovaní všetkých šiestich kôl vyberie odborná porota z dvanástich kapiel absolútnych víťazov súťaže, ktorí získajú hodnotné START UP balíčky.

S nápadom súťaže prišiel hudobník a organizátor Boris Čellár: „Sám si spomínam na hudobnícke začiatky, na skúsenosti s amatérskymi nahrávacími štúdiami, či na nekonečné hľadanie koncertov pre začínajúci band. V projekte Jazz START UP chceme ponúknuť nováčikom na scéne všetky potrebné nástroje na dobrý štart. Profi nahrávku, kvalitné video a uvedenie sa na prestížnych slovenských jazzových festivaloch. Čo viac si môžu začínajúce skupiny priať?“.

Víťazom minulého ročníka Jazz START UP sa stalo trio gitaristu Andrea Urminského.

JAZZ_START_UP_POSTER_NO_LOGO_smaller

Zdroj: Jazz START UP