Jazzový večer City Sounds s hlavnou hviezdou Gregory Porterom obohatí svojim vystúpením aj rakúska speváčka Susana Sawoff!

Ďalší z radu „Výnimočných koncertov v Starej tržnici“, sa tak nenápadne mení na multižánrový minifestival. Organizátori plánujú postupne doplniť do koncertného line-up-u ešte ďalších umelcov – nechajme sa prekvapiť.

Hovoria o nej ako o rakúskej Diane Krall a vystúpi v Starej Tržnici pred Gregory Porterom.

susana_sawoff_small2

Rakúska speváčka, klaviristka a skladateľka Susana Sawoff umelecky brázdi Európu v triu, spoločne s uznávanými hudobníkmi, ktorými sú Christian Wendt/bicie a spev/ a Jörg Haberl/basa a spev/. Susana obýva nekonečne rozsiahly a zároveň intímny hudobný vesmír. Jej texty sa zameriavajú na malé veci v živote, slová lásky, vyspievané niekedy s eleganciou a úsmevom, inokedy vypozorujete ironické zablysnutie sa v jej veľkých očiach. Sila jej piesní tkvie v jedinečnej elegantnej decentnosti, vyvierajúcej zo súhry so svojim klasickým jazzovým triom. Upokojujúcim, vrúcnym hlasom spieva, ako by to bolo len pre teba. Keď počúvate a pozeráte na Susanu Sawoff, je to, akoby ste stretli starého strateného priateľa.

Trikrát bola nominovaná na rakúsku hudobnú cenu Amadeus. Kritiky o nej píšu ako o rakúskej Diane Krall (Kronen Zeitung), iné ju prirovnávajú k Nine Simone (Fm4 National Radio Station). Účinkovala na mnohých významných festivaloch a prestížnych koncertných sálach (Bix Jazzclub/Štutgart, Viktoria Jazzclub/Oslo, Porgy and Bess/Viedeň, Ö1 Kulturinsel/ Donauinselfest, Opus Jazz Club/Budapešť, ORF Radiokulturhaus, Jazzkaar Festival/Estónsko, Kaunas Jazz, Rigas Ritmi Festival, Jazzfest Wien, A38/Budapešť, Women in Jazz Festival/Halle, Germany Jazz a City Festival/Salzburg, United Island Festival v Prahe,…)

Vystúpenie Susany Sawoff podporuje Rakúske kultúrne fórum v Bratislave.

Koncert aktuálneho držiteľa ocenenia Grammy za najlepší jazzový vokálny album roku 2014 Gregoryho Portera sa uskutoční dňa 22. apríla 2015 v Starej Tržnici v Bratislave.

V rámci európskeho turné príde so svojou skvelou zohratou kapelou, s ktorou koncertuje už tri roky, od nahrávky svojho debutujúceho albumu: Chip Crawford/klavír, Aaron James/kontrabas, Emanuel Harrold/bicie, and Yosuke Sato/altsaxofón.

Vstupenky na Gregory Portera sú už skoro vypredané, ale milovníci jazzu sa môžu tešiť aj na ďalšie servírované hudobné lahôdky: dvojkoncerty TRIANGO a Kekko Fornarelli Trio (Ateliér Babylon/3. február) či  Lukáš Oravec Quartet feat. Vincent Herring a Kompost 3 (Atelier Babylon/30. marec).

Viac info: www.facebook.com/csbratislavawww.citysounds.sk
Vstupenky: https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=20335
FB event:  https://www.facebook.com/events/365519300288384/?fref=ts

Zdroj: City Sounds