Miss Universe: Korunku pre najkrajšiu ženu sveta vyrobili v Čechách! 10 ľudí na nej pracovalo takmer 4 mesiace. 

Novou Miss Universe je od včerajšieho večera 22-ročná Kolumbijčanka Paulina Vega-ová. Vôbec po prvýkrát v histórii ju ako víťazku svetového finále dekorovali korunkou českej výroby. Na základe spolupráce s Miss Universe Organization (MUO) ju exkluzívne pre najkrajšiu ženu sveta vyrobila česká spoločnosť Diamonds International Corporation. Celý proces, od kreslených návrhov až po samotnú výrobu, trval zhruba štyri mesiace. Na jej výrobu použili 547 kusov vzácnych kameňov a jej celková hodnota sa vyšplhala na 300-tisíc amerických dolárov.

Korunka má tvar pripomínajúci newyorský Manhattan a na jej výrobe pracovalo 10 ľudí. „Tento jedinečný klenot zosobňuje tradíciu českých sklárov a tých najlepších zlatníkov a brusičov, ktorí ju pre Miss Universe vytvorili od návrhu až po realizáciu,“ hovorí prezident DIC, Ľuboš Říha.

miss_dekorovanie

Klenot je ručne vyrobený starou klenotníckou technikou, ktorá sa používala pri výrobe šperkov kráľovskými klenotníkmi. Je osadený drahými kameňmi v rádovo stovkách karátov. Každý z nich je osadený do vopred upraveného lôžka a vypracovaný do najmenších detailov. Rovnako 33 kusov kryštáľov má svoje lôžko a sú ručne zasadené.

Príprava od návrhu až po realizáciu výnimočného klenotu zabrala špičkovým zlatníkom, faserom a brusičom DIC neuveriteľných 3 000 hodín. Kreslené návrhy prešli schvaľovaním a výberom zo strany MUO. Až po vypracovaní prototypu a jeho schválení sa v Česku začalo s finálnou výrobou korunky pre Miss Universe.

korunka_miss universe

Česká firma DIC vyrábala tiež tiary pre prvú a druhú vicemiss. DIC naviac bude v rámci desaťročnej spolupráce s Miss Universe Organization (podpísaná bola v roku 2014) vyrábať korunky pre Miss USA a Miss Teen. Spoločne s MUO takisto chystajú predaj exkluzívneho parfumu Miss Universe.

Exkluzívna korunka pre Miss Universe v číslach:
Dĺžka výroby: 3 000 hodín
Hodnota: 300 tis. amerických dolárov (330 tis. EUR)
Celková váha: 411 g
Čistá váha zlata: 220 gramov
Počet kameňov:  547 kusov (diamant – 311 ks, Blue Topaz – 5ks, Blue Zafir – 198 ks, kryštáľ – 33 ks)

Pozrite si detailné zábery exkluzívnej diamantovej korunky pre najkrajšiu ženu sveta:

O  spoločnosti DIC: 

Diamonds International Corporation (DIC) je luxusná šperkárska spoločnosť zaoberajúca sa predajom investičných diamantov v Európe a Ázii, Vyniká vlastní remeselnou výrobou a predajom originálnych diamantových šperkov, diamantových hodiniek (napr. limitovaná kolekcia víťazov Davis Cupu Radka Štěpánka a Tomáša Berdycha) a novinkou je vlastná rada parfumov a fashion kolekcie.  Rýdzo česká spoločnosť počas niekoľkých rokov expandovala do sveta a zákazníci sa s DIC môžu stretnúť v showroomoch v Prahe, Bratislave, Sofii, Budapešti, Moskve a vo Varšave.

DIC má 14 pobočiek a dosiahla stabilného obratu. Silnou pozíciu má predovšetkým v Českej Republike, na Slovensku, Maďarsku, ale i v Rusku a Bulharsku.

DIC je akcionárom diamantovej burzy v Antverpách (Beurs Voor Diamantenhandel), členom diamantovej burzy v Dubaji (Dubai Diamond Exchange). DIC to zaväzuje k  rešpektovaniu najprísnejších pravidiel predaje diamantov.

DIC sa pre ďalších 10 rokov stala nielen hlavným partnerom celosvetovo pôsobiacej firmy Miss Universe Organization, ale tiež tvorcom diamantovej korunky pre súťaž Miss Universe, Miss USA a Miss US Teen.

Zdroj: DIC SK