Reaction Control 17 budú rozbiehať dámy!

Nestáva sa často, aby sa za mixpultom vedľa seba objavili dve sympatické dámy, ktoré navyše aj sympaticky hrajú. 18. apríla v Žiline sa o warm upping postarajú SionniKristina Nikolaeva a my vám obidve priblížime v spoločnom interview!

Dámy, ako ste začali nový rok? Splnili ste si už nejaké predsavzatie?
Sionni: Tento rok začal naozaj zaujímavo, veľa mojich plánov sa začalo pekne rozbiehať, tak dúfam, že to tak pôjde aj naďalej. Predsavzatia si už nedávam niekoľko rokov, pretože ani jeden rok sa mi nepodarilo dodržať čo i len jedno z nich, haha.
Kristina: Do nového roka som vstúpila ako úplne iný človek. Aj moje dlhé blond vlasy sú minulosťou… Zmenili sa aj moje priority. S priateľom si momentálne plníme náš spoločný sen a venujeme sa jednému cocktail baru v Žiline, takže svoje hranie som musela obmedziť.

kristina2

Plánuješ skončiť s hraním?
Kristina: Neskončila som úplne. Ak dostanem príležitosť zahrať si nejaký dobrý tech house set, ponuku zrejme neodmietnem.

Aký je teraz rozdiel medzi Extazou a Kristinou Nikolaeva?
Kristina: Extaza je moja minulosť, na ktorú mam veľa krásnych spomienok, ale toto meno už používať nebudem. A na tých výnimočných akciách, na ktorých sa objavím, budem vystupovať pod svojim skutočným menom.

sionni_4

Ivana, poďme teraz k Tebe a Tvojmu promo mixu, ktorý si namiešala špeciálne pre Reaction Control 17. Môžeš ho čitateľom trochu priblížiť?
Sionni: Môj promo mix som sa snažila nahrať neutrálne, aby nepôsobil príliš tvrdo. Z istého pohľadu nežné techníčko a na druhej strane temnejšia sila beatov. Svoje sety obvykle gradujem od nižšieho BPM až po dynamickejšie techno a inak tomu nebolo ani v tomto mixe:

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/tracks/195045616″ params=“auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true“ width=“100%“ height=“150″ iframe=“true“ /]

Myslíš, že to má žena v djingu ťažšie alebo ľahšie? Kristina už sa vyjadrila, že to máte ťažké kvôli neustálemu boju s názormi a predsudkami ľudí, že žena sa za mixpultom chce iba predvádzať…
Sionni: Popravde, nikdy som sa touto otázkou nezaoberala. Ja osobne v tom nevidím rozdiel, keď niekto vie hrať a pôsobí za mixom tak, že vie čo robí má u mňa rešpekt bez rozdielu na to, či je to žena alebo chlap. Dnes sa mnoho žien venuje djingu, možno sme väčšie trémistky a treba nám občas pomôcť s technikou, ale podľa toho ako žena, či muž hrá a pôsobí, takú skupinu fanúšikov aj priťahuje. Samozrejme sú aj iné typy, ktoré nezaujmú ani tak hudobne ako skôr inak, napríklad vizážou. Tie to majú jednoduchšie.

Čo si myslíte o fenoméne 50 Shades of Grey? Koľko odtieňov má mať dobrá party?
Kristina: Čítala som o tom… J Dobrá party je podľa mňa mix všetkých farieb a emócii.
Sionni: Ja som mimo diania, haha. Pri všetkých mojich aktivitách som sa o tomto filme dozvedela už keď to videl asi každý. Koľko odtieňov má mať dobrá party? Všetky! Vtedy je najlepšia. Len tie rána po nej by sa mali zrušiť!!!

Budete rozbiehať hlavný stage, na ktorom po vás zahrá aj David Moleon…
Kristina: Na Davida som sa začala tešiť ešte v čase, keď sa mi dostalo do uší, že má prísť fešák zo Španielska, lebo kombinácia pekný DJ + techno myslím poteší nielen ucho, ale aj oko všetkých žien. Veľmi sa teším aj na ostatných Djs a na ľudí, ktorí sa opäť prídu zabaviť ako jedna veľká rodina.
Sionni: Na Davidov set sa veľmi teším. V tejto dobe sa už na Slovensku málokedy a málokde dá zažiť akcia s takýmto štýlom techna. Sú ľudia, ktorí sú po ňom „hladní“ a mnoho z nich cestuje na takéto akcie do Čiech. Som rada, že mám možnosť zahrať si s ním na spoločnej akcii a myslím si, že jeho charizma v spojení s kvalitným soundom urobia vynikajúcu našlapanú atmosféru.

Máte už aj nejaký plán, ako rozbehnete dav?
Kristina: Dostala som dôležitú úlohu ako warm up DJ, takže môžete očakávať živý tech house setík, ktorý vás správne naladí a pripraví na veľký zážitok…
Sionni: Budem trocha tajnostkár a poviem len jedno, nechajme sa prekvapiť J

Kika, dáš si pred hraním aj nejaký špeci miešaný nápoj?
Kristina: Aj keď pracujem v cocktail bare, musím priznať, že osobne miešané drinky nemusím, takže pravdepodobne budem ako vždy miešať víno s vínom!

Dámy, vďaka za rozhovor a tešíme sa na vás!
Kristina: Ďakujem a tiež sa veľmi teším.
Sionni: Ďakujem aj ja. Reaction Control hej hou!

Zažiť obidve dámy za mixpultom v jeden večer nie je bežné. Príležitosť však budete mať už 18. apríla v žilinskom Enjoyclube na Reaction Control 17, kde vás svojimi gradujúcimi setmi pripravia na vystúpenie Davida Moleona zo Španielska. Sledujte náš web a FB event a pozvite aj svojich parťákov:

www.facebook.com/events/763863953684527/

mp_Reaction_control_2015_04_dlhy_web

Zdroj: Reaction Control