Wings for Life World Run: Bežecký súboj za tých, ktorí behať nemôžu. Ostré slová pre vznešenú myšlienku!

Dvaja sympatickí a udatní športovci – Matej Sajfa Cifra a Dominik Hopjak včera bežali bratislavský polmaratón, aby si odmerali svoje sily a porovnali kondičky. Do cieľa dobehli úplne narovnako, a to v čase 1 hodina 41 minút. O to viacej bude zaujímavý ich súboj vo svetovom behu Wings for Life World Run, do ktorého sa hneď po polmaratóne navzájom vyzvali!

Známy crossfitový tréner Dominik Hopjak vyzval populárneho slovenského moderátora a zabávača Sajfu súkromne cez sms a následne si cez sociálne siete vymenili nebojácne slová. Ich súboj spočíva v zostavení tímu, ktorý celkovo odbehne viacej kilometrov počas májového Wings for Life World Run behu. Dominik aj Sajfa sa 3. mája v Bratislave postavia na štart a budú unikať pred Catcher car. Podmienky majú rovnaké, sily vyrovnané. Otázkou je, ktorý z nich dokáže naverbovať väčší či výkonnejší tím.

sajfa

Do oboch tímov – Sajfa Team a Hopjak Team – sa môžu prihlasovať všetci registrovaní účastníci Wings for Life World Run tu: https://teams.wingsforlifeworldrun.com/sk/sk. Jednému sa možno podarí osloviť viac ľudí a bude mať väčší tím, čo sa počtu týka, no to vôbec neznamená, že má vyhrané. Ten druhý totižto môže mať v tíme oveľa výkonnejších bežcov, takže výsledok celého tímu bude lepší. Dôležitý je finálny súčet odbehnutých kilometrov kompletného tímu.

hopjak

Wings for Life World Run sa bežal po prvýkrát minulý rok. Bola to celosvetová premiéra charitatívneho behu na podporu nadácie Wings for Life, ktorá skúma možnosti liečby poranenej miechy. Tento rok majú bežci možnosť zostavovať si svoje vlastné tímy, alebo sa môžu pridávať do existujúcich tímov. Každý tak môže urobiť počas registrácie alebo dodatočne na webovej stránke behu. Dominik pozýva bežcov do svojho tímu „Hopjak team“, Sajfa do „Sajfa team“. Na bratislavskom polmaratóne sa navzájom podporovali, uvidíme ako to bude na svetovom behu Wings for Life už 3. mája! Budú bežať spolu a zároveň proti sebe!

Ako sa chalani vyzývajú a doberajú si pozri tu:
https://www.facebook.com/events/835275876507263/
https://www.facebook.com/video.php?v=519776851496460
https://www.facebook.com/video.php?v=10206398426668073

Na to, aby si sa mohol/a pridať do jedného z tímov, musíš byť zaregistrovaný/á tu:
https://registration.wingsforlifeworldrun.com/sk/sk/bratislava/registration?execution=e1s1

Viacej info o celom podujatí na oficiálnej stránke Wings for Life World Run:
https://www.wingsforlifeworldrun.com/sk/sk/

819FA34A-F127-4436-81E1-8D1568FB55AA[4]

Zdroj: Red Bull SK