Reaction Control: David Moleon – Na Slovensku zrýchlim a pritvrdím!

V apríli u nás po prvý krát zahrá ústredná postava súčasného hardgroove techna, David Moleon zo španielskej Andalúzie. Headliner jarnej Reaction Control 17 poskytol zaujímavý rozhovor pre slovenské publikum!

Charizmatický dj a producent zo španielskej Andalúzie, prezývaný aj „la joya española” (klenot Španielska), sa do širšieho povedomia dostal v roku 2006, kedy doslova ohúril svetovú techno scénu sériou úspešných trackov. Fanúšikov si získal najmä vďaka obdivuhodnej technike mixovania, nie je prehnané tvrdenie, že dokáže roztancovať naozaj každého. Vie rýchlo vycítiť, na čo má publikum chuť a servíruje mu to takým spôsobom, že si ho jednoducho musíte zamilovať.

David_Moleon_foto1

Chcete vedieť, ako sa David pripraví na slovenské publikum alebo čo radí začínajúcim producentom? Čítajte ďalej a tešte sa na 18. apríl v žilinskom Enjoyclube, kde predvedie svoju 3deck show:

Ahoj David, ako si vkročil do nového roka? Všimli sme si veľa hraní hlavne v južnej Európe…
Áno, nový rok som odštartoval vystúpeniami hlavne po južnom Španielsku, kde hrávam najčastejšie. Cítim sa tam vždy skvele, publikum tvoria prevažne moji skalní fanúšikovia z Andalúzie. Začal som viac hrávať aj pod pseudonymom Steve Conelli.

Prezradíš viac o tomto projekte?
Steve Conelli je pseudonym, pod ktorým tvorím o niečo pomalšie a ľahšie techno, ktoré si pod svojim skutočným menom príliš nemôžem dovoliť. Som na tento svoj bočný projekt veľmi hrdý, nakoľko mi otvára nové možnosti.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/36646″ params=“auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true“ width=“100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Pochádzaš z Andalúzie, ktorú u nás poznáme ako najkrajšiu časť Španielska a dovolenkový raj…
To áno, Granada, kde som sa narodil, je známa množstvom pamiatok, neďaleko mesta leží pohorie Sierra Nevada a pod ním nádherné pláže. V celej oblasti máme takmer stále príjemné počasie. Našou špecialitou je “tapas” – niečo ako jednohubky.

Ako ste na tom s klubovou scénou?
Základňou elektronickej hudby v Andalúzii je práve Granada, hlavne vďaka pomerne širokej klubovej kultúre a vášni k technu. Techno je u nás dosť obľúbené! Každý víkend sa koná množstvo eventov rôznych elektronických štýlov pre každé publikum.

Ktoré eventy a kluby by si vedel odporučiť?
Najznámejšími klubmi sú Industrial Copera a Sala WOW, obidva majú perfektný sound systém. Občas tu mávame aj veľké eventy, za ktorými stojí Tech On Records, vždy s masívnym line upom a návštevnosťou od 4 do 6 tisíc fanúšikov elektronickej hudby.

David_Moleon_foto2

Si úspešným producentom s talentom na tzv. killer tracky. Ktoré z nich hrávaš najradšej?
Povedal by som, že Tinitu, Jessica – tieto hrávam prakticky v každom sete. A samozrejme San Salvador!

San Salvador sa stal populárnym aj vďaka zábavnému videu s chlapíkom, ktorý tancuje doslova ako o život. Bol to Tvoj nápad alebo to prišlo len tak spontánne?
Bola to zhoda náhod, jeden kamoš mi raz večer poslal video, ktoré sa mi hneď zapáčilo a napadlo ma, že by mohlo dobre ladiť s mojim San Salvadorom. Netušil som však, aký obrovský dopad to bude mať, bol som fakt prekvapený! Vďaka tejto srande teraz veľa ľudí pozná nielen track, ale aj mňa celkovo, čo som veľmi rád.

Čo by si odporučil začínajúcim producentom?
Aby boli trpezliví. Až postupom času sa človek naučí precízne počúvať a ovládať zložité hudobné slučky. Lepšie je mať jeden poriadny track ako 20 tuctových. Takže určite sa neponáhľajte s vydávaním trackov, dajte tomu čas. Okrem toho, na produkciu hudby potrebujete mať vytvorené príjemné miesto a samozrejme vysoko kvalitné reproduktory.

Aký bol Tvoj najlepší djský zážitok?
Medzi tie najlepšie radím hranie na Awakenings v Holandsku a Apokalypsu u vašich susedov v Čechách. Naozaj úžasné eventy!

V apríli po prvý krát zahráš konečne aj na Slovensku. Čo Ťa napadne, keď sa povie Slovensko?
Bude to moja premiéra u vás a pravdupovediac neviem presne, čo očakávať. Vždy keď cestujem do nejakej novej krajiny, zaujímam sa o typické jedlá, históriu krajiny a ak je čas, rád pozriem aj nejaké tie pamätihodnosti.

Prezradím, že na Slovensku máme radi aj hard groove a hard techno…
Tak to je skvelá správa!

Na čo sa teda môžeme tešiť? Máš už nejaký plán?
Keďže máte radi hard groove a hard techno, budem si musieť pripraviť tvrdší set s vyšším BPM, špeciálne pre slovenské publikum. Som si istý, že sa vám bude páčiť, pripravte sa na poriadnu jazdu!

To nás veľmi teší, ďakujeme za rozhovor, Slovensko sa už nevie dočkať!
Vďaka za interview a cítim, že sa budeme mať skvele, pozdravujem Slovensko!

Davidove kvality budete môcť posúdiť už onedlho aj sami, sledujte náš web a FB event a pozvite aj svojich parťákov: www.facebook.com/events/763863953684527/

Pre lepšiu predstavu o tom, čo vás čaká, si vyberte z nasledovných liniek a tešte sa, že niečo podobné zažijete 18. apríla v Žiline:

https://www.youtube.com/user/dmoleon
https://soundcloud.com/davidmoleon/

mp_Reaction_control_2015_04_tlacovky_1600

Zdroj: Reactio Control