Ján Baláž si na megakoncert ELÁNu v Holíči berie 10 gitár, celú aparatúru dovezie až 14 kamiónov!

Legendárna skupina Elán pripravuje megakoncert v Holíči naozaj vo veľkom štýle! Celú aparatúru hudobnej legendy privezie na letisko až 14 kamiónov. Hudobnú šou na európskej úrovni odpáli Elán na 30-metrovom pódiu.

Gitarista, spevák a zakladajúci člen kapely Ján Baláž si na veľkolepý koncert berie až 10 gitár. Fanúšikovia najúspešnejšej rockovej skupiny v histórii slovenskej populárnej hudby zažijú už 20. júna na letisku v Holíči vyše 100 minút najznámejších hitov. Velikáni domácej hudobnej scény zahrajú hity z aktuálneho albumu „Živých nás nedostanú“ aj nestarnúce pecky ako „Kráľovná bielych tenisiek“, „Bosorka“ či „Sestrička z Kramárov“!

NAJ! IMG_7472

Už 20. júna zažije Slovensko veľkolepý koncert ikony slovenskej a českej hudobnej scény, skupiny Elán. Na jednu z najväčších hudobných šou sa legendárni rockeri poctivo pripravujú. Ján Baláž si na megakoncert na letisku v Holíči berie dokonca 10 gitár v nevyčísliteľnej hodnote. Na obrovskom pódiu na nich známy Elánista odpáli výber najlepších skladieb zo 40- ročnej tvorby hudobnej legendy. Nenechajte si ujsť koncert skupiny Elán na európskej úrovni!

„Na koncert v Holíči beriem približne 10 gitár. Minimálne si na koncerty brávam tri, štyri elektrické a dve akustické gitary. Vždy sa rozhodujem tesne pred koncertom, ide o to, aby ľudia mali z toho zážitok. Celkovo mám okolo 20 gitár. Najvzácnejšia a asi aj najdrahšia je gitara Gibson Les Paul Personal, ktorú som si kúpil v roku 1970 vo Švajčiarsku. Bola to taká osobná gitara pána Les Paula. Vyrobili ich len 150 kusov na svete a len v tom jednom roku. Bola to najdrahšia gitara, akú tam vtedy mali. Ja som taký typ, že buď si nekúpim nič, alebo si kúpim veľmi dobrú vec.“ Prezradil Ján Baláž, gitarista a spevák skupiny Elán.

foto jano taufer

Koncert legendárnych rockerov bude naozaj vo veľkom štýle. Na letisko v Holíči privezie celú aparatúru skupiny Elán až 14 kamiónov. Obrovské pódium, na ktorom najúspešnejšia kapela v histórii slovenskej a českej hudobnej scény vystúpi, bude stavať vyše 24 hodín niekoľko desiatok ľudí.

„Tím 40-tich ľudí bude asi 36 hodín stavať vyše 30 metrov široké pódium. Milión svetiel, zakrytie, strechy, náhradné zdroje na elektriku a podobne.“ Doplnil Ján Baláž.

IMG_3718

Nenechajte si ujsť jeden z najväčších koncertov kapely Elán, na ktorom zažijete 100 nezabudnuteľných minút plných hitov ako „Aj keď bez peňazí“, „Ôsmy svetadiel“, „Neobzerajte sa, pani Lótová“, „Kráľovná bielych tenisiek“, „Bosorka“ či „Sestrička z Kramárov“. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na skladby z aktuálneho albumu „Živých nás nedostanú“. Na koncerte v Holíči odznie 20. júna prvýkrát naživo aj vynikajúci duet Joža Ráža s víťazkou Hlasu Česko Slovenska, Lenkou „Lo“ Hrůzovou.

„Tento program máme pripravený od minulého roku. A teraz, keď ho cvičíme, je to taký kondičný a koordinačný nácvik, aby sme si zopakovali veci a doladili detaily. Trému nemám, lebo na pódium nejdem nepripravený, viem presne, čo mám hrať. Ide o kondičnú prípravu, rovnako, ako keď sa stretne reprezentácia, povedia si taktiku a nacvičia si výsledný efekt, ktorý vyjde alebo nevyjde. A nám to väčšinou vyjde.“ Uzavrel s úsmevom Ján Baláž.

jany taufer foto

Elán zahrá v Holíči v zostave Jožo Ráž – basová gitara, spev, Jano Baláž – sólová gitara, sólový spev, Vašo Patejdl – klávesy, spev, Peter Farnbauer – gitara, Ľubo Horňák – klávesy, Boris Brna – bicie, Dychovú sekciu tvorí: Richard Šimurka – saxofón, flauta, Martin Haas – trombón a Samo Šimek – trúbka. Letisko v Holíči je ideálnym miestom pre fanúšikov z Česka aj Slovenska, pretože sa nachádza v tesnej blízkosti hraníc medzi obomi krajinami. Vstupenky na jedinečný koncert legendárnej kapely Elán pre obidva národy sú dostupné prostredníctvom siete Predpredaj.sk: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/2417/elan-2015

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Jany Taufer a archív skupiny Elán