Koncert Lenka Filipová

Lenka Filipová, vynikajúca česká speváčka a gitaristka, vyštudovala hru na klasickej gitare na pražskom konzervatóriu a Medzinárodnej hudobnej akadémii v Paríži. Na hudobnej scéne s úspechom pôsobí už niekoľko desaťročí. Pravidelne koncertuje nielen doma v Čechách a na Slovensku, ale aj po celej Európe, v Japonsku, USA, Kanadě a Austrálii. Podnikla koncertné turné s Francisom Cabrelom a bola hudobným hosťom koncertu Céline Dion pri jej turné v Čechách.

lenka6

Je držiteľkou Grand Prix z medzinárodného gitarového festivalu v Nizozemských Antilách a českej Ceny Grammy. Doteraz vydala viac ako 20 albumov rôznych štýlových žánrov, väčšina z nich bola ocenená ako zlaté alebo platinové. Na Slovensku má silné fanúšikovské zázemie a pravidelne koncertuje po celej republike. V júli si pripravila minitour po troch slovenských mestách – po Banskej Štiavnici a Nitre sa predstaví aj publiku v Bratislave. Na koncertoch predstaví aktuálny koncertný program, v ktorom ponúkne prierez svojej doterajšej tvorby – v úpravách pre trio zaznie niekoľko skladieb z klasickej hudby, české ľudové a keltské piesne a nebudú chýbať ani jej najväčšie hity Zamilovaná, Prý se tomu říká láska, Za všechno může čas… Doprevádzať ju budú Jindřich Koníř (klávesy) a Sean Barry (harfa).

Lístky na koncert sú v predaji na www.drhorak.sk, v kamennej predajni Dr. Horák na Medenej ulici 19 v Bratislave a predpredajnej sieti Ticketportal.