Kapela Foolproof Riddims vydáva debutové eponymné EP.

Kapela Foolproof Riddims vydáva svoje debutové EP s názvom Foolproof Riddims. Fanúšikovia reggae a dub music si pri tejto lahôdke prídu na svoje. Nové EP sa nahrávalo a mixovalo v štúdiu One Love, ktoré založila známa slovenská skupina Polemic.

EP tvoria 4 skladby, ktoré vychadzajú z reggae, no sú výrazne ovplyvnené aj dubovou hudobnou scénou. Hudba FPR aj vďaka zaujímavému inštrumentálnemu zloženiu (okrem klasickej zostavy basa, gitara, bicie, klávesy kapelu dopĺňa aj saxofón či live efekty) speje k vlastnému, jedinečnému zvuku, ktorý je obohatený hneď o tri vokály v rôznych kombináciách. EP otvára rocksteady skladba „Dancing together“, nasledujú dubovejšie „Looking for music“ a „Oh life“. Set uzatvára energická „It’s not a lovely morning“, známa z koncertov tejto bratislavskej formácie.

foolproof-riddims-01

„Myšlienka EP vznikla už dávnejšie, no len v decembri 2014 sa nám podarilo zavrieť sa do štúdia a vydať zo seba maximum. S výsledkom spolupráce sme veľmi spokojní“, vyjadrili sa FPR. Špecifikom nahrávky je detailná práca s efektovaním jednotlivých nástrojov, ktorú má na svedomí King Dubois, o výsledný zvuk sa postaral renomovaný Ivan Jombík.

EP si môžete zadarmo stiahnúť a vypočuť na Bandcampe, Soundcloude alebo Youtube. Viac informácií nájdete na čerstvo spustenom webe www.fpr.sk a fb stránke kapely.

Debutové Foolproof Riddims EP zadarmo stiahnete na: https://foolproofriddims.bandcamp.com/releases

foolproof-riddims-ep-2015

Zdroj: KULTURISE / Booking & Production