Colours of Ostrava 2015: Posledný deň – reportáž + fotky!

Poslední den Colours of Ostrava 2015 je za námi a celý festival by si zasloužil zhodnocení oproti loňským ročníkům.

Poslední den, stejně teplý jako předešlé, byl trošku odpočinkový a kdo se za tři dny nedostal například na Vysokou pec VP1, do maleho světa techniky U6 tak měl poslední možnost v neděli. Každý rok je expozice větší a zajimavější a určitě stojí za to si udělat čas a využít všechny možnosti festivalu. Letošní ročník opět dokázal že 40000 lidí se nemýlí když navštíví tento festival. A pokud někdo čekal celý festival na déšť, dočkal se poslední den, kdy na poslední chvíli přisly přeháňky.

Other Lives, indie-rocková kapela z Oklahomy která ma inspiraci v hudbě Phillipa Glasse byla příjemným poslechovým zpestřením celého festivalu. Nemusí to být šálka kávy pro každého ale slušný počet posluchačů naznačuje že tento styl je blízký navštěvníkům festivalu.

The Mispers jsou mladou kapelou která se objevila na scéně teprv loňský rok a už za tu dobu si získala jméno.

Tatabojs jsou stálicí české hudební scény a často vystupují na Colours of Ostrava a i jako každý rok si našli své publikum. Jejich vystoupení splnilo očekávání ale nic převratného nepřineslo.

Mika jako jeden z headlineru přinesl střední proud a posbíral zbylé posluchače z celého festivalu, kteří jak je zvykem zaplnili veškerý prostor před hlavním stage ale ti kteří nejsou fanoušky tohoto charizmatického zpěváka nebo neplánovali zmoknout tak zvolili ústup domů.

Celkově tento ročník splnil očekávání posluchačů a až na pár kapek deště vyšlo i počasí. Tak doufejme že i příští ročník bude ještě lepší. Na viděnou na festivale Colours of Ostrava 2016!

Napísal: Jan Klepek – wwwnick
Foto: Jan Klepek – wwwnick