Hochspannung! @ Dole

Zvuk novembrového Hochspannung!-u bude špinavý, surový, temný, saturovaný, plný analógového skreslenia, hlbokých basov a pretkaný odkazmi na odvrátenú stranu skorej elektroniku 90. rokov. Odprezentovať ho príde anglický DJ a producent, ktorý sa výrazne pričinil o návrat spomínanej sonickej palety do centra záujmu, miláčik legendárneho vydavateľstva R&S Records, remixér Jamie xx, či Alexa Smoke-a a autor hitu ‚Hackney Parrot‘ – Tessela. Line-up doplnia DJi, ktorí nepochybne zabezpečia, že náš vzácny hosť bude umiestnený do správneho hudobného prostredia – Bört z Rakúska a domáci CLV. Skúsenosti týchto pánov podporí rezidentská dvojica Bad Mojo & Michael Priest.

TESSELA (R&S records, UK)
Ako už pri Hochspannug! párty býva zvykom, náš hlavný hosť je zodpovedný za niekoľko trendov v súčasnej elektronickej hudbe. Špinavý, tak trochu lo-fi zvuk nasiaknutý distortionom a silná ozvena skorého rave-u, hardcore-u a proto-jungle-u v jeho asi najznámejšom tracku ‚Hackney Parrot‘ odštartovala opätovnú vlnu záujmu o túto éru hudobného vývoja. Silný vokálny sampel Kathy Brown položený na oldschoolovom breakbeatovom sampli a hromový bas vytláčajúci všetok vzduch z pľúc dostali DJov ako Skream, Jackmaster alebo Pearson Sound a začali mladému Angličanovi kliesniť cestu medzi vychádzajúce mladé talenty.

Tesselov charakteristický rukopis si všimli aj v legendárnom belgickom vydavateľstve R&S Records, na ktorom majú zárezy takí velikáni ako Aphex Twin, Biosphere či James Blake, Blawan a dBridge. Ku ‚crème de la crème‘ elektronickej hudby sa Tessela pridal zatiaľ tromi releasmi, na ktorých cibrí svoj originálny prístup k tvorbe a nezameniteľnú zvukovú stopu, čo je v dobe šablónových produkcií vítaným oživením.

Možno za to môže aj jeho o 10 rokov starší brat Tom, ktorý je v hudobnom svete známy ako Truss či MPIA3 – mená, ktoré by mali byť každému skalnému priaznivcovi techna dobre známe. Truss totiž stojí v čele vlny anglických producentov, ktorá sa pričinila o znovu oživenie záujmu o tento žáner na britských ostrovoch. Bratská spolupráca však nekončí iba pri odovzdávaní vedomostí, ale spoločne sa postavili aj na pódia s kopou hardware-u v improvizačnom live acte pod názvom TR\\ER. V Bratislave sa Tessela predstaví v dj sete, ktorému rozhodne nebude chýbať originalita ani nezameniteľný špinavý zvuk.

BÖRT (Mutter, AT)
Hlavnými poznávacími znakmi rakúskeho DJa BÖRT-a je precízny mixing, kvalitná selekcia a intenzívna láska k vinylu. Svoje sety si už stihol strihnúť v nejednom kúte Rakúska (ale aj Čiech a Slovenska) a momentálne sa udomácnil v stajni techno párty Mutter.

CLV (Basstransmission, SK)
CLV je alter ego slovenského drum’n’bassového DJa Clive-a, v ktorom dáva priestor svojmu záujmu o trocha inú hudbu – temnú bass music, techno či house z dielne vydavateľstiev ako Hessle Audio, Livity Sound, či L.I.E.S.

6. 11. (piatok)
Štart: 22:00 hod.

Vstup:
22:00 – 24:00 5€
24:00 – 03:00 7€
03:00 – 06:00 3€

Partneri: Radio_FM, Queens The Streetwise Store – Queens.cz, DOBA Magazín, shiz.sk, CITYLIFE.SK, kamdomesta, Gregi.net, Bratislava Underground Advisor, Príjmi #cveng

PLAGÁT_Hochspannung!_november 2015