Trio MERTA – HRUBÝ – FENCL

V tohtoročný májový piatok 13-teho budú mať milovníci folku a osobitého pesničkárstva napriek poverám šťastný deň. Do Bratislavy sa po dlhšej dobe totiž vracia Vladimír Merta – svojský intelektuál, pesničkár, spevák, gitarista, filmár, scenárista, režisér, publicista a pamätník dôb minulých, aby sa tu predstavil so svojim súčasným koncertným programom.
Vladimír Merta – „základný kameň českého pesničkárstva“ je slovenskému publiku dobre známy. V dobách (ne)dávno minulých bol so svojimi piesňami – tepajúcimi bez ohľadu na vládnuci režim do živého – pravidelným hosťom našich pódií. Vždy mal osobitý pohľad na svet – či už sa to týkalo politiky, lásky či medziľudských vzťahov. A ten mu zostal dodnes. Stále hovorí nahlas to, o čom je presvedčený, že to má byť vypovedané. A vy môžete byť v tento večer tými, ktorí pozorne počúvajú.
Na bratislavský koncert so sebou privedie svojich dvoch priateľov a skvelých muzikantov – Jana Hrubého – huslistu par excellence, ktorého rovnako nie je potrebné slovenskému publiku zvlášť predstavovať. Väčšina z nás si ho určite pamätá z čias jeho pôsobenia v Etc… Vladimíra Mišíka, Framus 5 Michala Prokopa či Blues Bandu Luboša Andršta. Tretím do partie je o niekoľko desiatok rokov mladší klavírista, gitarista, spevák, textár a hudobný publicista Ondřej Fencl, pôsobiaci vo folkrockovej skupine Hromosvod, v 5 P Luboša Pospíšila či obnovených Marsyas.
Tí, ktorí sa v piatkový večer 13.5. vyberú do Domu kultúry Devín sa môžu tešiť nielen na novšie piesne Vladimíra Mertu z jeho ostatných dvoch CD ( Domilováno 2013, Imagena 2014), ale hlavne na silný setlist z jeho piesní minulých. Na oslavu svojho jubilea (pred pár mesiacmi oslávil 70-tku) si totiž pre svojich fanúšikov prichystal koncert plný kultových piesní 70-tych a 80-tych rokov. Príďte si teda vypočuť spoveď Astrologa, vnímať Harmonii, túlať sa Prahou magickou, prečitať si Staré dopisy, skúste nájsť vnútornú rovnováhu s Mistrom Jingom a mistrom Jangom, spoznajte Pravdu O Marii a nechajte sa zmámiť Omamnou květinou pravdy. To všetko v neopakovateľnom podaní Vladimíra Mertu so sprievodom klavíru Ondřeja Fencla a magickými husľami Honzu Hrubého.

Vstupenky na tento jedinečný koncert sú v predaji na www.drhorak.sk a v predajnej sieti Ticketportal.sk.