48 Hour Film Project Bratislava 2014 – krátkometrážny film Mokrá láska – reportáž

Do pozornosti dávame zaujímavý krátkometrážny projekt, ktorý bol vytvorený pri súťaži 48 Hour Film Project Bratislava 2014, prikladáme aj rozhovor s tvorcom filmu Jánom Pekarikom.

Mokrá láska je film, ktorý bol vytvorený v rámci súťaže 48 Hour Film Project Bratislava v rozmedzí 3. 10. – 5. 10. 2014. Svoje dojmi z tvorby nám priblížil režisér súťažnej snímky:

„Bolo to úplne dačo nové, iné ako sme boli doteraz zvyknutí, keďže každý náš predchádzajúci film podliehal príprave. V tomto prípade to už nebolo možné, mali sme predtým nejaké koncepty v hlave ako uchopiť tému a napasovať to. Pri tejto súťaži sa ale všetko láme pri vyžrebovaní žánru a samozrejme v rámci splnenia podmienok ako využitia postavy, repliky, rekvizity…“

„Nad prvým záberom sme ešte špekulovali, skúšali alternatívy ale potom sme si uvedomili, že na to nie je čas a od toho momentu sme šli a nezastavovali sa. Kameru, strih, riešenie scén som mal od toho momentu v hlave naraz.“ opisuje realizáciu režisér Ján Pekarik.

„Veľmi nás teší za celý tím Goodfellas, že sa film divákom páčil. Po premiére, ktorá bola v kine VŠMU o týždeň 11.10. 2014 nám ľudia vraveli ako sa bavili. A za to sme radi.“

Bratislava 48 Hour Film Project – súťaž krátkometrážnych filmov

48-Hour-Film-Project-277x300

Spracoval: Matúš Gajdošech
maximusfilm