Ak Fragile boli Queen, Müller bol kráľ! Na Fun Rádio Dohode.

Fun Rádio Dohoda v Nitre prekonala očakávania! Napriek tomu, že ju predčasne ukončili blesky, atmosféra bola nezabudnuteľná. Polemici dali takú skvelú šou s Campanou Batucadou, že to museli ešte dlho rozdýchavať. Richard Müller si užíval návrat do mesta svojho detstva a Fragile po prvý raz v živote koncertovali za strašného dažďa! Napriek nepriazni počasia zostali fanúšikovia pred pódiom a tancovali a spievali v daždi. Všetkých hudobníkov to ohromilo, dojalo a nabilo energiou. Aj preto sa už tešia na Malacky, kde sa stretnú najbližšie už 30. júla.

Nová, lepšia a väčšia Fun Rádio Dohoda v Nitre bola fantastická! Chalani z Polemicu hrali v extrémne teplom počasí, čo im ani trochu neprekážalo, naopak. Natoľko sa vžili do úlohy, že sa po koncerte museli doslova spamätávať z toho, akú šou predviedli spolu s Campanou Batucadou!

„My sme tak ku Karibiku, Campana Batucada viac k tej latinskej Amerike. Je to síce cez morečko vedľa, ale sadli sme si. Dali sme dokopy 5 až 6 pesničiek, ktoré korešpondovali s ich štýlom hry aj s tým, čo hráme my. Koncert bol výborný, ešte trochu spracúvam adrenalín. Teraz sa nám hralo ešte lepšie ako v Banskej Bystrici, musím to rozdýchavať. Som doslova nabudený, bolo to parádne, ešte by som dal druhé kolo,“ povedal tesne po koncerte líder Polemicu Braňo „Bejo“ Bajza.

Nadšenie netajila ani Katarína Knechtová. Tak sa jej to zapáčilo, že už teraz hovorí o účasti na Dohode na budúci rok.

DSC_6182

„Koncert dopadol výborne. Dohodli sme sa na Dohode, že sa dohodneme aj na budúci rok. Festivaly sú vždy super, najmä keď mám nové kozačky a vonku je 34 stupňov. To je vždy výzva,“ dodáva so smiechom Katka Knechtová.

Po Miste, kapele Medial Banana, Komajote, Sime Martausovej, Katke Knechtovej a Polemicu vyšiel na pódium skvelý Richard Müller, ktorý to kráľovsky roztočil! Publikum ho natoľko očarilo, že sa už nevie dočkať 30-ho júla.

„V tomto meste som žil prvých 6 rokov života. Otec tu mal totiž angažmán v divadle. K Nitre mám preto veľmi silný vzťah a vždy sa mi tu hrá dobre. Už sa teším na Malacky, pretože aj k nim mám super vzťah. Po prvé, otec mal tri kilometre odtiaľ chatu, kde sme pravidelne chodievali. S maminou sme odtiaľ jazdili na bicykli na zmrzlinu do Malaciek. A takisto som v tomto záhoráckom mestečku absolvoval prvé dva mesiace vojenčiny,“ teší sa Richard Müller.

Nitrianska Dohoda sa skončila trochu predčasne a to v momente, keď začala obloha metať blesky. Avšak ešte pred tým – v poriadnom daždi – vystúpili Fragile so svojim famóznym programom Queen.

„Už sme odohrali mnoho koncertov, ale na takomto veľkom letnom hudobnom festivale, po prvý raz. Bolo to skvelé, ku koncu celý amfiteáter doslova šalel. V takomto daždi sme nikdy ešte nespievali a naozaj ma veľmi prekvapilo, že tu zostali ľudia. Tancovali a spievali aj keď boli úplne mokrí ako myši! Jednoducho úžasné! Už sa neviem dočkať Malaciek,“ uzavrela Svetlana Rymarenko z Fragile.

Kvôli bezpečnosti návštevníkov organizátori zrušili koncerty Vidieku a Kmeťobandu, ale tiež diskotéku s DJ-om Julom alias Pythonom. Zažiť ich však bude možné ešte Malackách, v Bojniciach a v Poprade. Okrem Richarda Müllera, Fragile a Polemicu s Campanou Batucadou 30. júla vystúpi v mestečku na Záhorí aj Kmeťoband, Adam Ďurica, Funkiez, Puding Pani Elvisovej, Sima Martausová, Komajota a Mista. Lístky sa dajú kúpiť v sieti predpredaj.sk: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/6529/nova-fun-radio-dohoda, prostredníctvom webu Dohody www.funradio.sk/dohoda/ alebo v kaviarni KRALIKOVA Café & Cakes v Malakách. Novinky o festivale sledujte aj na facebooku: https://www.facebook.com/FunRadioDohoda/?fref=ts

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Albert Čurný