Analogrunner – EP

V roku 2013 Matúš Bluem a.k.a. Analogrunner, známy z minulosti aj ako Blue M a Emah, prejavil záujem zremixovať skladbu Star Caesar od estónskej speváčky Possimiste. Jej súhlasné stanovisko a následné obojstranné nadšenie z výsledku viedlo až k dohode o ich ďalšej vzájomnej spolupráci.

Prvým ovocím je eponymné EP s troma autorskými skladbami doplnené o tri remixy. Kryštalizácia skladieb, obrusovanie hrán analógovej elektroniky spevom, pretkávanie štruktúr akustickými nástrojmi (harfa, gitara, klavír, perkusie) a dotváranie atmosféry nahrávkami exteriérov (drozd v Harp Poem, mólo s oceánom a čajkami v Ship Poem či útržok dialógu medzi dvoma vílami vo When Fairies Fly) – to je v pár slovách zachytený proces tvorby tohto EP.

O osvieženie EP remixami sa postarali Autumnist a Prodavač (už kolegovia z vydavateľstiev Deadred a Starcastic), ako aj samotná Possimiste. Mastering nahrávok si zobral na starosť Tom Karásek v štúdiu Gargle&Expel v Dubline, jednoduchý artwork EP tvorí logo Analogrunner-a, v ktorom je zachytené všetko čo ho charakterizuje: pohyb, dynamika, hudba a noty. Autorom logotypu je Peter Trmoš.

EP vychádza 21. marca 2016 ako digitálny download vo formátoch MP3, FLAC, AAC atď., dostupné na weboch vydavateľstiev Deadred a Starcastic, na Bandcamp profile autora a rovnako aj v distribučných sieťach Apple Music, Spotify, Deezer, Google Play a pod.

Analogrunner – EP

Vydavateľ: Deadred Records / Starcastic Records
Dátum vydania: 21. marec 2016
Formát: MP3 / FLAC / AAC / WAV download (zdarma / zaplať koľko chceš)
Katalógové čísla: DR-040 / STC060

Zoznam skladieb:
1. Harp Poem (feat. Possimiste)
2. Ship Poem (feat. Possimiste)
3. When Fairies Fly
4. Harp Poem (Autumnist Remix)
5. Ship Poem (Prdvcrmx)
6. Ship Poem (Possimiste Remix)

analogrunner-ep_cover_1200px

Download:
analogrunner.bandcamp.com/album/ep
deadred.sk/produkt/analogrunner-ep-mp3-digital-download/
starcasticrecords.cz/download

Analogrunner
:
analogrunner.bandcamp.com
www.facebook.com/analogrunner

Possimiste:
possimiste.com

Vydavateľstvá:
www.deadred.sk
www.starcasticrecords.cz

Analogrunner (bio)

Analogrunner je producent a hudobník, ktorý čerpá inšpiráciu a energiu z prírody a pohybu. Na scéne sa uviedol najprv elektronickým projektom Blue M, ktorý spočíval v generovaných modulárno-softwareových zvukových dobrodružstvách, a pokračoval ako Emah, inšpirovaný dubstep/garage vlnou dvetisícich rokov. Súčasný Analogrunner vo svojej tvorbe kombinuje najrôznejšie zvukové zdroje: nahrávky vlastných detí a ich hračiek, svoje nedokonalé inštrumentálne pokusy na gitare a klavíri, či hudobníkov a vokalistov, ktorých v živote stretol a všetko to zabaľuje do vkusnej súčasnej elektroniky. Okrem vlastných skladieb je veľmi zručný remixér, len nedávno prispel svojou verziou skladby O hore a vtáčkovi na album Jany Kirschner Moruša – Remixed, v minulosti sa blysol napr. remixami pre Autumnist alebo Bulp.

Analogrunner_1200px

Possimiste (bio)

Possimiste je mladá estónska speváčka a predstaviteľka vizuálneho umenia, žijúca na Islande, ktorá sa meni spevom na vílu tancujúcu v slnečnom kúpeli islandskej prirody. Jej hudba je ako neočakávaný výlet skrz hlbokým lesom, plným radosti a smútku, tajomných duší a tisícov motýľov, zabudnutých ľúbostných príbehov a tvojich obľúbených detských spomienok. Organické beaty, chytľavé melódie, náznak starodávnych estónskych folksongov a silné acapella fluidum formujú niečo kompletne nové – hudbu, kde je možné všetko.

Possimiste_02

Narodila sa a pochádza z Estónska a už od detstva vedela, že hudba bude navždy veľmi dôležitá súčasť jej života. Mala iba 2 roky, keď sa pripojila k speváckej škole a o pár rokov začala písať jej vlastné piesne.

V roku 2011 si Possimiste sama produkovala jej prvý video singel Behind the Seas, ktorý veľmi rýchlo vzbudil záujem viacerých hudobných blogerov na celom svete a stal sa jedným z najsťahovanejších Creative Commons skladieb na internete v roku 2012. Odvtedy vydala 7 singlov a samoprodukovaných hudobných videí a je práve vo fáze finalizácie jej prvého video albumu, ktorého vydanie je naplánované na rok 2017.

Zdroj: Deadred Records*