ANETA LANGEROVÁ VYDÁVA NOVÝ SINGEL „HVĚZDA” a trojkoncertom „Na vlně radosti” oslávi dva roky od vydania albumu „Na Radosti“!

Aneta Langerová pripravuje na december tri veľké koncerty, ktorými vyvrcholí jej úspešné dvojročné turné k dvakrát platinovému albumu Na Radosti. Koncerty budú zároveň oslavou speváčkiných tridsiatych narodenín. Pri tejto príležitosti vydáva novú pieseň „Hvězda”, ktorej refrén „Přej si, co chceš” sa stal podtitulom špeciálneho decembrového trojkoncertu.

„Momentálne prežívam spolu so svojou kapelou, sláčikovým triom a so svojím najbližším tímom ľudí krásne obdobie, spojené s albumom Na Radosti. Koncom roka to budú dva roky od vydania dosky. Putujeme od mesta k mestu, rozprávame príbehy inšpirované zapadnutou osadou Na Radosti a zažívame nezabudnuteľné chvíle. Radi by sme tento pre nás výnimočný čas oslávili s fanúšikmi na troch špeciálnych koncertoch, kedy sa k mojej kapele a sláčikovému triu pridajú ďalší hudobníci – taký malý orchester.  Ako lepšie osláviť tridsiate narodeniny než v okruhu ľudí, s ktorými je mi dobre, ktorí ma inšpirujú a obohacujú. Verím, že koncerty sa ponesú na vlne radosti a že budeme mať dlho na čo spomínať,“ hovorí Aneta.

cover_aneta_langerova_hvezda

Populárnu českú speváčku a hudobníčku bude sprevádzať jej stála kapela a sláčikové trio sa rozrastie o dychové nástroje. Diváci sa teda môžu tešiť na výnimočnú atmosféru, hudobný zážitok a aranžmány, ktoré vznikajú špeciálne na tieto koncerty. Na ich príprave Aneta spolupracuje opäť s Jakubem Zitkem, spoluautorom aranžmánov k úspešnému akustickému turné Pár míst a producentom albumu Na Radosti.

„Pieseň Hvězda vznikala v dobe, kedy sme s Jakubem skladali album Na Radosti. Na poslednú chvíľu sme sa rozhodli, že na albume nebude. Cítili sme, že jej čas ešte len príde. Je takou pomyselnou bodkou (alebo skôr trojbodkou, pretože veríme, že tým sa nič nekončí) za obdobím, ktoré spolu s kapelou prežívame. Keď si človek niečo naozaj veľmi praje, väčšinou sa mu to splní. Dôležité je, nestratiť nádej a práve o tom spievam v piesni, ktorá je inšpirovaná príbehom Sv. Vavrinca. Legenda hovorí, že majetok, ktorý chránil, radšej rozdal chudobným, než aby ho odovzdal cisárovi. Po jeho poprave padali z neba niekoľko dní trblietavé slzy. Roju Perzeíd sa odvtedy hovorí slzy Sv. Vavrinca, padajú každý rok v auguste a my si vďaka tomu môžeme niečo priať…,” vysvetľuje Aneta.

Nový singel Anety Langerovej Hvězda si môžu fanúšikovia digitálne stiahnuť od 20. septembra TU: www.supraphonline.cz/album/274777-hvezda     

Trojkoncert NA VLNĚ RADOSTI :
14.12.2016 – Brno, Sono Centrum
15.12.2016 – Ostrava, Multifunkční aula Gong
17.12.2016 – Praha, Forum Karlín

Ešte pred špeciálnym decembrovým trojkoncertom Aneta pokračuje v českom a slovenskom turné Na Radosti 2016.

Termíny českého jesenného turné Na Radosti 2016:
30.11.2016 – Rychnov nad Kněžnou, Pelcovo divadlo
1.12.2016 – Zábřeh, Kulturní dům
2.12.2016 – Olomouc, Divadlo na Šantovce
4.12.2016 – Hradec Králové, Klicperovo divadlo
5.12.2016 – Dvůr Králové, Hankův dům MKZ
6.12.2016 – Jičín, Masarykovo divadlo
7.12.2016 – Jihlava, DKO

Termíny slovenského jesenného turné Na Radosti 2016:
21.11.2016 – Ružomberok, Kultúrny dom Andreja Hlinku
22.11.2016 – Košice, Historická radnica
23.11.2016 – Poprad, Dom Kultúry
24.11.2016 – Žilina, Mestské divadlo Žilina
25.11.2016 – Bratislava, Divadlo Aréna
26.11.2016 – Nové Mesto nad Váhom, Blue Note
27.11.2016 – Trenčín, Piano Club

Informácie o vystúpeniach a predpredaji vstupeniek nájdete na webe www.langerovaaneta.cz, www.ticketportal.cz a www.ticketportal.sk

Album Na Radosti vyšiel koncom roku 2014. Aneta spolu s klaviristom a hudobným skladateľom Jakubem Zitkem pracovala dva roky na piesňach, pôvodnej hudbe a textoch. Inšpiráciu sa vydali hľadať na Šumavu, kde objavili dnes už zaniknutú osadu Na Radosti. Miesto im učarovalo a pomohlo im priviesť na svet album plný príbehov. Prepracované aranžmány a osobitý spev Anety Langerovej predznamenali úspech u fanúšikov i kritikov. V ankete Žebřík 2014 Music Awards ju fanúšikovia ocenili za speváčku roka, album Na Radosti a za pieseň Tráva. Zo štyroch nominácií na cenu Akademie populární hudby – CENY ANDĚL 2014, Czech Music Awards premenila všetky na anjelské sošky. V roku 2015 získala cenu Anděl za videoklip k piesni Tragédie u nás na vsi a ocenenie speváčka roka v ankete Žebřík. Na jar 2016 vyšiel album Na Radosti na vinyle.

„To miesto sme si zamilovali. Čas uchoval iba dve chalupy na samote, sochu panenky Márie a ruinu kaplnky. Ale na príbehy ľudí, ktorí tam žili, akoby nemal žiadny vplyv. Tie tam doslova visia vo vzduchu a my sme sa rozhodli ich porozprávať,“ prezrádza Aneta.

anet-trojkoncert_prej-si-co-chces

Zdroj: SUPRAPHON a. s.