Anglická legenda rocku Manfred Mann’s Earth Band v SONO CENTRUM.

Rocková skupina Manfred Mann’s Earth Band klávesisty Manfreda Manna přijíždí do Brna. V neděli jedenáctého ledna se odehraje v hudebním klubu Sono Centrum koncert, který je určen všem milovníkům rockové klasiky. Skvěle sehraný ansámbl vynikajících muzikantů potěší každého, kdo má rád propojení klasického rocku, jazzu s notnou dávkou popu.

V rámci startovací série koncertů SONO Centrum prověří připravenost klubu kapela, která sbírá své fanoušky už od roku 1971. V tom to roce vznikl Manfred Mann’s Earth Band a kapela byla označována za průkopníky syntezátorů v rocku.

manfredstairs

Počáteční etapu svého hudebního života začal Manfred Mann  už v roce 1961 a v roce 1964 se jeho coverze skladby „Do Wah Diddy Diddy“ stala n.1 jak v UK, tak v USA. V roce 1965 se koncertoval Manfred Mann i u nás na Jazzových dnech. Na začátku sedmdesátých let Manfred Mann založil kapelu, se kterou koncertuje dodnes. Ze zakládající sestavy se v Brně představí kromě Manfred Manna, také Mick Rogers.

Záznam skladby Davy´s on the road again z legendárního koncertu v roce 1983 v Budapešti: https://www.youtube.com/watch?v=daINQa-OsZw#t=157

(Krátký film Breaking Night ve kterém zní  skladba Blinded by the Light (Bruce Springsteen) ve verzi Manfred Mann´s Erath band,  (roce 1976 n.1 v USA a Kanadě, n.6 v UK)

[vimeo]https://vimeo.com/64079651[/vimeo]

Nenechte si ujít legendu rockové světové scény, která i nenápadné převzaté skladby vždy přetvářela v originální superskladby. 11.5. 2014 od 19.00hod v brněnském  Sono Centru.

www.sonocentrum.cz
www.manfredmann.co.uk/

Stručná historie

Koncertní premiéra skupiny se odehrála v březnu 1971 a v neměnném složení nahrál Manfred Mann’s Earth Band mezi únorem 1972 a srpnem 1975 šest skvělých studiových alb. V druhé polovině sedmdesátých let pak skupina prožila personální zemětřesení snad na všech postech. Na výrazném albu začátkem osmdesátých let, s názvem Chance,  se podílela řada hostujících muzikantů (Trevor Rabin, Robbie McIntosh, Geoff Whitehorn, nebo Barbara Thompson). Kapela pak na nějakou dobu utlumila většinu aktivit a účinkovala jen sporadicky. V roce 1983 vychází album Somewhere In Africa a následující tříměsíční evropské turné absolvoval Earth Band ve složení Mann, Lingwood, Waller, Irving a Thompson. Součástí turné byly také památné koncerty v Budapešti ve dnech 6. a 7. dubna 1983. Po dokončení turné se do sestavy vrátil Mick Rogers a výsledkem bylo album Criminal Tango z roku 1986 a o rok později titul Masque, výjimečný účastí zpěvačky Maggie Ryder. Další projekt Plains Music vychází v únoru 1991 a s výjimkou Barbary Thompson se na něm podílela plejáda nových jmen.

Během příprav nové studiovky Soft Vengeance, vznikající mezi lety 1992-96, vykrystalizovala příští podoba bandu. Stabilní jádro vytvořil kvartet Manfred Mann, Mick Rogers, Noel McCalla, Steve Kinch, kolem něhož se dodnes v různých intervalech střídají pouze bubeníci – Clive Bunker, John Trotter, Richard Marcangelo, Geoff Dunn, od konce roku 2007 Jimmy Copley.

A v nastoupené cestě Manfred Mann’s Earth Band setrval i v novém století. Pravidelná evropská turné, s převahou zastávek v Německu, proložil v roce 2004 ojedinělým studiovým albem nazvaným 2006.

Zdroj: SONO CENTRUM