ARCH ENEMY SI Z FESTIVALOVEJ EURÓPY POKORIA AJ ROCK POD KAMEŇOM 2017.

Minulý rok tomu bolo dvadsať rokov, kedy sa prebudila k životu metalová beštia Arch Enemy. Sprevádza ju klasický príbeh tvrdo na sebe pracujúcej kapely, ktorá s každým novým albumom pokorila novú métu.

Naposledy sme si mohli užiť DVD „As The Stages Burn“, ktorého prípravy na natáčanie trvali viac ako pol roka a vznikla tu najväčšia Arch Enemy scéna v dejinách. Arch Enemy si definitívne pokorili mestá a festivaly naprieč Európou, tešiť sa na nich môžete 4. augusta 2017 na festivale Rock pod Kameňom v Snine.

Keď po mnohých rokoch vymeníte speváčku, moc často sa nestáva, že vaša hudobná kariéra ďalej stúpa. Obzvlášť keď v čele po tie roky stála tak výrazná osobnosť, akou je charizmatická Angela Gossow. Ibaže máte v rukáve žolíka, akým bola modrovlasá Alissa White-Gluz. Z bývalej nádeje kapely The Agonist sa po príchode do Arch Enemy stala rázom metalová ikona. Zaplnila titulné strany všetkých metalových časopisov a stala sa jednou z najsledovanejších rockových osobností.

Michael AmottAlissa White-Gluz oslávia len pár dni pred vystúpením na festivale Rock pod Kameňom svoje narodeniny.

Alissa z Arch Enemy pozdravuje všetkých návštevníkov: „Budeme hrať na Slovensku od 22 hodiny, festival sa volá Rock pod Kameňom, dúfam že sa tam uvidíme, vyzerá to byť na veľmi cool festival, práve som si pozrela line-up a vyzerá veľmi zaujímavo. Kapely z celého sveta, mnoho miestnych kapiel, dúfam že sa vidíme, Arch Enemy budú headlineri.“

Čas na ďalšiu kapitolu v histórii kapely, ARCH ENEMY oznámili titul a dátum vydania svojho nadchádzajúceho desiateho štúdiového albumu „Will To Power“ s celosvetovým vydaním 8. septembra 2017.

Ten, kto nesie celú kariéru Arch Enemy na svojich pleciach, nie je však žena za mikrofónom, ale jeden z najtalentovanejších metalových gitaristov sveta Michael Amott. Jeho osobitný prístup a odhodlanie pre muziku boli a sú tým hlavným palivom, ktoré mašinu menom Arch Enemy neúnavne poháňajú od samotného počiatku. Za uplynulé roky z jeho hlavy vypadli songy, ktoré sa v rade prípadoch stali i hymnami melodického death metalu.

„Po mnohých mesiacoch písania a nahrávania v štúdiu sme veľmi šťastní, že dokončujeme prácu na našom desiatom štúdiovom albume „Will To Power“. Tešíme sa, že sa čoskoro s vami podelíme o novú hudbu. Rovnako sme radi, že oznamujeme prvú etapu svetového turné „Will To Power“. Nemôžeme sa dočkať, kedy pre našich fanúšikov budeme hrať nové a staré piesne, všetci sa čoskoro uvidíme!“ komentuje Michael Amott.

„Will To Power“ bude odvážnym zvukovým vyhlásením, že ARCH ENEMY v dnešnej dobe je prakticky nezastaviteľný.

Koľko skladieb bude obsahovať nový album Will To Power prezrádza Michael Amott: „Odhadujem, že desať. Myslím, že v súčasnej hektickej dobe nemá zmysel tvoriť dlhé albumy. Radšej urobím desať poriadnych songov než štrnásť priemerných. Stále sme ale v procese dokončovania a uvidíme, čo z niektorých pesničiek nakoniec vznikne. Nahrali sme ich mnoho, takže fanúšikovia dostanú na špeciálnych edíciách i radu bonusov.“

Alissa dominuje aj kľudnejším melodickým hlasom. Či dostane priestor na novinke aj čistý vokál dopĺňa Michael: „Ešte neviem. Niečo sme skúsili. Osobne mám rád melodický spev. Medzi mojich dlhodobých obľúbencov patrí Rob Halford alebo Ronnie James Dio. U Alissy uvidíme. Pokiaľ to do pesničky sadne, nebudem sa brániť ničomu. Nikdy sme neboli ortodoxne death metalovou kapelou. Nechcem nás tým limitovať. Rozhodne nahrávanie spevu bude tento krát veľmi vzrušujúce.“

Doposiaľ medzi uverejnenými účinkujúcimi nájdeme SUZI QUATRO, PETR KOLÁŘ, KISS MORAVIAN GIRLS, ARCH ENEMY, NENA, AMORPHIS, AXXIS, BACK:N:BLACK, BLUES PILLS, WANASTOWI VJECY, HORKÝŽE SLÍŽE, RAVENCLAW & KAI HANSEN, ALKEHOL, BIJOUTERRIER, SLOBODNÁ EURÓPA, HARLEJ, LIMETAL, ŠKWOR, METROPOLIS, DOGA, TURBO, ICONITO, ROKSOUND, SKRYTÝ VÝZNAM, THE NOW, ALIA TEMPORA, MASSRIOT a MAHAGON.

Trojdňové vstupenky na Rock pod Kameňom 2017 sú v predaji na predajných miestach v rámci mesta Snina (Cafe Capri), prostredníctvom formulára na webovej stránke https://www.rockpodkamenom.sk a v sieti Ticketportal. Aktuálna cena permanentky je 32€ a jednodňové vstupenky za 23€.

Viac informácii nájdete na webe festivalu www.rockpodkamenom.sk alebo na facebookových stránkach https://www.facebook.com/rockpodkamenom. Festival Rock pod Kameňom sa uskutoční 2.-4. augusta 2017 v rekreačnej oblasti Sninské rybníky.

Zdroj: Pavol Dráb, PR manažér festivalu
Foto zdroj: archív Rock pod Kameňom