AVON Pochod: Ružová farba bude už túto sobotu dominovať Bratislave!!

Nenapodobiteľná atmosféra a skvelý program už v sobotu 17. júna ovládne naše hlavné mesto! Spoločnosť AVON Cosmetics organizuje už 9. ročník AVON Pochodu proti rakovine prsníka, ktorý tento rok prinesie hneď niekoľko skvelých noviniek. Návštevníci pochodu nielen že podporia ušľachtilú myšlienku, ale užijú si aj nezabudnuteľný deň, ktorý môžu stráviť s celou rodinou.

Od štartu ružového pochodu v Bratislave nás delia iba 3 dni. V sobotu 17. júna prinesie opätovne množstvo pozitívnej energie, vynikajúcej nálady, ale rovnako aj nádeje, pomoci a spolupatričnosti, ktorú každoročne vyjadrujú tisícky návštevníkov. Tradičné ružové podujatie sa koná v areáli Východnej terasy na Bratislavskom hrade, kde už od 10:00 hodiny bude prebiehať detský a od 12:00 hodiny program vhodný pre všetky vekové kategórie.

Aj tento ročník je nabitý koncertmi obľúbených interpretov a známych kapiel. Na hlavnom pódiu od 12:45 hod. dav rozprúdia skupiny Korben Dallas, Polemic či Campana Batucada – bubnová show. Po pochode vystúpi kapela POPS ft. Lukáš Adamec a o 17:00 hod. na pódiu zažiari speváčka Jana Kirschner. Na začiatku jej vystúpenia prebehne najemotívnejší moment pochodu „akt spolupatričnosti“, keď dav vypustí tisícky ružových balónov. Vôbec po prvý raz sa návštevníci môžu tešiť na špeciálnu Walk talk Show s moderátorom Borisom Pršom, kde vyspovedá ambasádorov projektu, zástupcov neziskových organizácii a zaujímavých hostí. Súčasťou programu je aj autogramiáda známych osobnostíNordic walking a mnoho ďalšieho.

O zábavu nebudú mať núdzu ani tí najmenší. V detskej zóne si vaše ratolesti už od 10:00 hod. užijú stretnutie a súťaže s hasičmi, kreatívne dielničky, maľovanie na tvár, čítanie rozprávok s Dadom Nagym, veselé Divadlo Zajka Hrajka a bláznivé vystúpenie Crazy Chichi and Friends.  Rodičia si zatiaľ budú môcť vychutnať lahodné jedlo v Street food zóne, voľnú prehliadku v SNM alebo navštíviť Hand Made stánky.

Neodmysliteľnou súčasťou programu je aj samotný pochod ulicami historického centra. Ten bude štartovať o 14:30 hod., kedy sa ružový dav vyberie do hlavného mesta s cieľom upriamiť pozornosť na boj za zdravé prsia. Trasa nie je bezbariérová, ale ani náročná.

K pochodujúcemu davu sa pridajú bojovníčky aj tváre projektu AVON Pochod proti rakovine prsníka – Jana Kirschner, Ada Straková, Maroš Kramár, Alena Heribanová, Hana Rapantová, Braňo „Bruno“ Ciberej, Zlatica Puškárová, Nora Beňačková, Karin Habšudová, Roman Juraško, Kvetka Horváthová, Beáta Dubasová, Henrieta Mičkovicová a Soňa Skoncová, ktorá ho ako nová tvár projektu absolvuje prvýkrát.

Vstupenkou na podujatie je Tričko proti rakovine prsníka 2017 a zakúpiť si ho môžete aj priamo na AVON Pochode. Kúpou trička prispievate na dobrú vec a zároveň získate aj vstup zadarmo na prehliadku Bratislavského hradu. Deti do 12 rokov, ktoré prídu v sprievode dospelej osoby, majú vstup do areálu zadarmo. Navyše každý aktívny účastník AVON Pochodu, ktorý si zakúpi vstupenku má možnosť využiť zľavnené cestovné. Dopravte sa teda na podujatie vlakom a máte nárok na 100 % zľavu na cestu späť.

Všetky finančné prostriedky získané predajom tričiek poputujú na konto verejnej zbierky AVON Pochod 2017, realizovanej občianskym združením Amazonky. Viac informácií o AVON Pochode nájdete na webovej stránke www.zdraveprsia.sk a na Facebook-ovom profile Avon proti rakovine prsníka.

AVON Pochod proti rakovine prsníka

Spoločnosť AVON Cosmetics sa na Slovensku venuje problematike rakoviny prsníka už viac ako 19 rokov. Patrí medzi 50 krajín vo svete, ktoré každoročne podporujú boj proti tejto chorobe prostredníctvom projektu AVON Pochod proti rakovine prsníka. Cieľom tohto charitatívneho podujatia je starostlivosť o zdravie žien, zvýšenie povedomia verejnosti o tomto ochorení a podpora výskumu v tejto oblasti. Od vzniku projektu sa podarilo vyzbierať viac ako 1,2 milióna EUR, ktoré poslúžili na podporu vzdelávania zdravotníckeho personálu, študentov, zlepšenie kvality života a psychosociálnu podporu žien, kúpu diagnostických prístrojov, operačnej techniky a šírenie osvety v rámci prevencie verejnosti.

Zdroj: TS