Bára Basiková: Stromboli je moja srdcovka a Bratislava tiež!

Speváčka Bára Basiková považuje skupinu Stromboli za svoju srdcovku. Kapela sa po dlhých 25 rokoch opäť chystá na Slovensko a sľubuje veľkolepý žúr. V Starej tržnici zahrá hity „Villa Ada“, „Carmen“, či „Osiřelá košilela“, aj piesne z najnovšieho albumu „Fiat Lux“.

Bára Basiková sa na slovenské publikum, ktoré považuje za inteligentné, veľmi teší. Stromboli vystúpia v Bratislave v úplne pôvodnej zostave. Dvaja členovia musia pricestovať až z Austrálie, kde emigrovali za socializmu. Na Slovensko mieri gitarista Michal Pavlíček, speváčka Bára Basiková, basgitarista Jiří Veselý, bubeník Klaudius Kryšpín, klávesistka Vendula Kašpárková a spevák Vilém Čok. Počuť ich môžete už 9. marca v Starej tržnici v Bratislave!

Bara Basiková, Stromboli

Precedens, Basic Beat, aj fantastická sólová kariéra! Speváčka Bára Basiková má na konte veľký úspech s viacerými projektmi. Jej srdcovkou je však stále legendárne Stromboli, s ktorým sa po štvrťstoročí chystá na Slovensko. Na bratislavský koncert sa Bára Basiková veľmi teší, pretože slovenská metropola je podľa nej čarovné mesto.

„U vás to bolo vždy báječné! Slováci sú vnímavé, inteligentné publikum. Mali sme tu silnú fanúšikovskú základňu. Ale uplynula dlhá doba… Hádam si nás tí, ktorí nás mali radi, prídu vypočuť. Sľubujem, že im dáme veľa skvelej hudby a s láskou. Repertoár koncertu budú tvoriť samozrejme najmä skladby z 80. rokov, ako napríklad „Villa Ada“, „Carmen“, „Osiřelá košilela“, či „Veliké Lalulá“, ale pribudnú aj novinky z albumu „Fiat Lux“, ktorý vyšiel v decembri 2014. Sú to súčasné piesne, avšak majú svoju typickú melodiku a rukopis Michala Pavlíčka,“  vraví Bára Basiková.

Legendárna kapela na čele s famóznym gitaristom Michalom Pavlíčkom a skvelou speváčkou Bárou Basikovou sa po 30-tich rokoch vrátili na scénu vo veľkom štýle. 

„Mnoho rokov nás k novej tvorbe a koncertovaniu prehovárali fanúšikovia, priatelia a organizátori. Stále sme odmietali, zdalo sa nám to totiž zbytočné alebo nevhodné, respektíve časovo nerealizovateľné. Keď sa však blížilo 30-te výročie vzniku Stromboli, dostali sme ponuku, aby sme urobili spomienkový koncert v našej pôvodnej zostave. Povedali sme si, že do toho ideme. A vypredali sme O2 Arénu v Prahe, kam sa vojde 10 tisíc divákov,“ spomína speváčka Bára Basiková. 

Bara Basiková, Stromboli

Po obrovskom úspechu v Česku sa kapela chystá ohúriť slovenské publikum a sľubuje veľkolepý žúr. Kultová skupina z obdobia socializmu vystúpi v Bratislave v úplne pôvodnej zostave, vrátane dvoch členov, ktorí roky žijú v Austrálii – bubeníka Klaudia Kryšpína a klávesistky Vendule Kašpárkovej. Aj po rokoch sú členovia Stromboli jedna veľká zohraná rodina.

„Koncertuje sa nám skvelo, je to ako keby tých 30 rokov ani nebolo. Hudobne si totiž výborne rozumieme, vzájomne sa inšpirujeme a rešpektujeme. Súčasné koncerty majú taký istý náboj ako kedysi, len sme všetci vyzretejší, ako profesionálne, tak aj ľudsky a to je úžasné,“ teší sa Bára Basiková. 

Legendárne Stromboli vystúpia 9. marca o 20.00 v Starej tržnici v Bratislave.  Na gitaru zahrá Michal Pavlíček, na basgitaru Jiří Veselý, na bubny Klaudius Kryšpín a na klávesy Vendula Kašpárková. Spievať bude vynikajúca Bara Basiková, Michal Pavlíček a Vilém Čok. Lístky sa dajú zakúpiť na www.tickeportal.sk.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Mania Promotion