Beth Ditto predstavuje svoj prvý sólový album Fake Sugar!

Excentrickú speváčku Beth Ditto hudobný svet pozná najmä ako neprehliadnuteľnú frontmanku dnes už rozpadnutej indie kapely Gossip, v ktorej pôsobila dlhých sedemnásť rokov. Za ten čas sa do Beth zbláznili nielen milióny fanúšikov po celom svete, ale vďaka svojej nekonvenčnej kráse sa tiež stala módnou ikonou a múzou pre osobnosti ako sú Karl Lagerfeld, či Marc Jacobs.

Napriek rozpadu spomínanej kapely Gossip však fanúšikovia nemusia mať obavy, že by Beth Ditto upadla do zabudnutia – práve naopak. V piatok Beth vydala svoj prvý sólový album Fake Sugar! Na svojom debute sa zaoberá témami ako sú láska, strata, zamýšľa sa nad minulosťou, no tiež sa posúva vpred, a to všetko s obrovskou dávkou erotiky a sily, ktorá je pre Beth typická.

„Ľudia sa ma často pýtajú, kde sa vzala moja sebadôvera. Spýtajte sa mojej mamy,“ dodáva Beth, ktorú spolu s jej piatimi súrodencami vychovávala mama, zdravotná sestra, úplne sama. V 18 rokoch speváčka opustila rodný Arkansas a usadila sa vo Washingtone, kde sa začala naplno venovať hudbe. „Snažila som sa utiecť pred zlými súčasťami južanskej kultúry. Teraz som však už dosť stará na to, aby som vedela oceniť aj rodinu a to dobré, v čom som vyrastala.“  V textoch albumu Fake Sugar tak môžeme nájsť okrem iného aj množstvo narážok a odkazov na detstvo – od rýmovačiek odkukaných zo školských vytlieskavacích hier, po slangové výrazy ako „Yankee Dime“.

Fake Sugar je jedinečnou zmesou popu, rocku, no tiež bluesu a soulu, pričom veľkú zásluhu na jeho výslednej podobe má okrem Beth Ditto aj producentka Jennifer Decilveo. Tej sa podarilo veľmi šikovne vybalansovať speváčkine sklony k punku a rocku s popovými prvkami. Beth k ich vydarenej spolupráci dodáva: „ Hádali sme sa s Jennifer celé dni a ja som to naozaj zbožňovala!“

Nový album prináša celkom 12 piesní, pričom za prvý singel bola vybraná ohnivá pieseň Fire, v ktorej sa speváčka naďalej drží rockových koreňov. Po pomalšom úvode to vzápätí Beth rozbalí presne tak, ako sa na jej mocný hlas patrí. Singel okamžite nadchol fanúšikov po celom svete a pozitívne bol prijatý aj zo strany kritiky. Neskôr nasledovali nemenej vydarené songy Oo La LaWe Could Run. Všetko teda nasvedčuje tomu, že sólová Beth Ditto nestráca ani kúsok zo svojej sily a v tridsiatich šiestich rokoch tak začína novú etapu, v ktorej o nej ešte budeme veľa počuť!

https://www.facebook.com/bethditto/?fref=ts
https://www.bethditto.com/

Zdroj: UM