Big Band Battle: Bratislava opäť zažije Veľký tanečný večer s dvomi orchestrami!

Dva orchestre, jeden veľký tanečný parket a množstvo ľudí oblečených v štýle módy 20. až 40. rokov minulého storočia. To všetko bolo súčasťou Veľkého tanečného večera, ktorý si v Bratislave našiel svojich priaznivcov.

Preto nielen všetkých fanúšikov jazzovej hudby a tanečnej zábavy poteší informácia, že 7. októbra 2016 sa proti sebe opäť postavia dva obľúbené swingové a hot-jazzové orchestre.

mm_rozvrkoceni

V jednom rohu tanečného ringu bude stáť Ondřej Havelka a jeho Melody Makers. Herec, režisér, scenárista a všestranne talentovaný zabávač neprinesie do Bratislavy iba 14-členné teleso, ale aj jazz a swing z medzivojnového obdobia. Jeho „protivníkom“ bude orchester Bratislava Hot Serenaders na čele s výborným trubkárom Jurajom Bartošom.

Hudobné iskrenie medzi dvoma stranami je dokonalou živnou pôdou pre vtipné dialógy, dobrú náladu a spontánnosť. Ide totiž o tradíciu pochádzajúcu zo Spojených štátov, keď sa v 20. a 30. rokoch minulého storočia pod názvom Big Band Battle organizovali súboje na konci sezóny, ktorých víťaz získal angažmán v nasledujúcom roku.

Skutočným víťazom tohto súboja je však každý návštevník, ktorý si príde vypočuť skvelých hudobníkov, zatancovať si a zažiť atmosféru hot-jazzovej a swingovej éry! A pikoška na záver – súčasťou večera bude taktiež krst vinylovej platne orchestra Bratislava Hot Serenaders, ktorú sa rozhodol vydať pri príležitosti 25. výročia svojho založenia – preto si túto príležitosť nedajte ujsť!

Podujatie finančne podporil Bratislavský samosprávny kraj.

BratislavaHotSerenaders_obraz140x80cm

Vstupenky: https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=20580
FB event:  https://www.facebook.com/events/511436632376845
Ďalšie informácie: www.serenaders.sk, www.melodymakers.cz

Zdroj: Matej Salek – City Sounds