Blackmetalové peklo na festivale Brutal Assault 2016

Black metal má na pódiách v Jaroměři každoročne silné zastúpenie, nie inak tomu bude aj tento rok, kedy sa môžeme tešiť na zopár kapiel, ktoré patria k priekopníkom a zároveň stáliciam blackmetalového pekla.

Abbath

Dlhoročný frontman slovutných Immortal sa v minulom roku rozhodol vystupovať už len pod vlastnou „značkou“ a hneď začiatkom roka 20165 vydal svoj prvý, eponymný počin plný klasickej mrazivej atmosféry, ktorý hudobne nezaprie predchádzajúceho pôsobisko tohto chlapíka , ktorý v minulosti už párkrát oblažil návštevníkov festivalu svojou show. Okrem novinky sa v setliste objavia aj skladby z bohatej diskografie jeho predchádzajúcej kapely a tak si určite na svoje prídu všetci milovníci zimy.

Dark Funeral

Ďalším klasickým predstaviteľom čierneho kovu sú Švédi, ktorý majú v rodnom liste rok 1993. Pod vedením Lorda Ahrimana, jediného zakladajúceho člena ktorý doteraz v kapele pôsobí, vydala kapela v tomto roku po dlhých 7 rokoch nový album „Where Shadows Forever Reign“, plný klasického black metalu ako ho poznáme z obdobia jeho najväčšieho boomu v druhej polovici deväťdesiatych rokov minulého storočia.

Satyricon

Jedna z dlhodobo najuznávanejších kapiel black metalovej scény nebude vystupovať na Brutal Assaulte prvýkrát, opäť však určite ukáže všetkým že svoju pozíciu si plánujú udržať ešte po mnoho rokov. Je len málo kapiel, ktoré dokázali vystúpiť z undergroundu bez straty svojej identity, Satyricon sa však môžu smelo rátať medzi ne.

Oficiálny festivalový trailer

Napísal: Alexander Sucháček