bratislava-inline štartuje 14. ročník oslavou Dunaja.

Bratislava. Štrnásty ročník bratislava-inline sa začne naozaj veľkolepo – celkom novou trasou, ktorá sa pôjde iba jedenkrát v roku! Večerná jazda na kolieskových korčuliach a bicykloch mestom vzdáva hold našej rieke Dunaj. Akcia je hdrým účastníkom podujatia Slnovrat na Dunaji.

bratislava-inline je už dlhé roky neoddeliteľnou súčasťou letného programu Bratislavy. Organizátori avizovali viaceré zmeny, štart 14. ročníka je jednou z nich. „Chceli sme priniesť v 14. ročníku niečo nové, neopozerané, čím by sme spravili radosť skalným fanúšikom a zároveň pritiahli nových účastníkov našej akcie – preto sme oslovili viaceré mestské časti a môžeme povedať, že sa nám podarilo vytvoriť veľmi pekné nové spolupráce,“ hovorí Lea Majerčáková, organizátorka podujatia. „Prvá jazda je súčasťou Slnovratu na Dunaji, ktorého program tvoria podujatia pre verejnosť, ktoré pripravujú organizácie pôsobiace na rieke. Preto sme jej dali príznačný názov – Dunajská,“ dopĺňa organizátor Marek Majerčák.

Dunajská trasa sa pôjde iba jedenkrát v roku. Štartuje v blízkosti obchodného domu Dunaj pri Starej Tržnici, povedie cez Dunajskú ulicu aj po nábreží Dunaja až po riviéru a späť.

Súčasťou podujatia je škola inline korčuľovania, požičovňa a servis korčúľ, pitný režim či partnerské stánky. Účastníci sa začínajú stretávať od 20.00, štart jazdy je o 21.00. Pelotón je ohraničený policajným doprovodom, sprievodnými vozidlami a sanitkou. O bezpečnosť a hladký priebeh sa zároveň stará 40-členný inline team, v prípade zranenia sú k dispozícii zdravotníci. „Akcia je určená pre každého, kto vie korčuľovať a zabrzdiť – mladí, starí, jednotlivci, skupiny, rodiny s deťmi – zabaví sa každý. Chodí s nami aj množstvo cyklistov, kolobežkárov či longboardistov, jedinou podmienkou je, aby z bezpečnostných dôvodov jazdili až za korčuliarmi. Cieľom podujatia je vychutnať si Bratislavu či jej mestské časti z inej perspektívy, zažiť atmosféru a ducha mesta inak, ako v každodennom živote, na tých istých cestách, po ktorých chodíme denne do práce či do školy. bratislava-inline je tradícia, ktorú treba zažiť.“ hovoria organizátori.

Organizátori zároveň vopred oznamujú, že jazda v piatok 7. júla sa neuskutoční. Ďalšie podujatia sa budú konať v tradičnej frekvencii každý piatok. V pláne sú jazdy v mestských častiach: Podunajské Biskupice, Vrakuňa, Rača, Ružinov a Petržalka. Pre aktuálne miesta štartov a trasy sledujte webovú stránku www.bratislava-inline.sk a  facebook stránku www.facebook.com/bratislavainline.

#bratislavainline
#korcule

Zdroj: bratislava-inline / www.bratislava-inline.sk