Do Bratislavy sa vracia Nneka.

V apríli sa do Bratislavy vráti nemecko-nigérijská speváčka Nneka, ktorá v roku 2012 vypredala bratislavský Babylon. Soulová a hiphopová umelkyňa, prirovnávaná k Lauryn Hill, Macy Gray či Corinne Bailey-Rae, predstaví okrem staršej tvorby aj svoj nový, v poradí už štvrtý album My Fairy Tales, ktorý vychádza v polovici marca.

Nneka vystúpi 15. apríla v bratislavskom Ateliéri Babylon a prvých sto najlacnejších lístkov je už teraz k dispozícii na stránke www.orepole.sk.

Nneka2_by_Hugues_Lawson_Body

Už Nnekin debutový album Victim of Truth z roku 2005 označil Sunday Times za najlepšiu ženskú soulovú nahrávku od albumu The Miseducation of Lauryn Hill. Práve bývalú speváčku The Fugees spomína Nneka medzi svojimi najväčšími vzormi, spoločne s Bobom Marleym a rapperom Mos Defom. Ďalšími spriaznenými dušami, s ktorými Nneka často spolupracuje či koncertuje, sú napríklad The Roots či Damian Marley, v roku 2009 odohrala spoločné turné s Lennym Kravitzom.

Nneka Elise Egbuna sa narodila v nigérijskom Warri, kde žila až do svojich osemnástich rokov. V roku 1998 sa presťahovala do nemeckého Hamburgu, kde veľmi rýchlo zapadla do tamojšej hudobnej scény – na svetlo sveta ju však vytiahla až v roku 2004 dancehallová hviezda Sean Paul.

Nneka Slovensko dobre pozná, pred desiatimi rokmi tu táto vyštudovaná archeologička totiž trávila čas v rámci archeologických prieskumov. Speváčka má okrem najstaršej histórie naštudované aj naše najnovšie dejiny. „Prešli ste si ťažkými časmi. Neviem si vlastne ani veľmi dobre predstaviť, aké to muselo byť, žiť v takých podmienkach,“ hovorí o časoch komunizmu v rozhovore, ktorý nám poskytla.

Nneka je v hudobnom svete známa aj ako bojovníčka za ženské práva a jedna z vedúcich osobností hnutia Occupy Nigeria, ktoré bojuje proti korupcii v jej rodnej krajine. „Dlho nám hovorili, že sme len Adamovým rebrom a ničím viac. Ženy až teraz naberajú odvahu, idú do politiky, sú dokonca volené do parlamentu. Ženy by si mali viac uvedomovať svoje schopnosti a potenciál a robiť to, čo doteraz nerobili,“ hovorí Nneka.

Po vypredaní prvej stovky najlacnejších 20-eurových vstupeniek sa do predaja dostane 200 lístkov v cene 25 eur, potom až do skončenia predpredaja bude cena 30 eur.

Zdroj: Agentúra Ore Pole