CARNIVAL YOUTH V BRATISLAVE UŽ TENTO PIATOK, PODPORIA ICH MAX BAZOWSKI A QUEER JANE

Leto sa blíži a s ním aj nový album a koncerty kapely Carnival Youth na Slovensku. V piatok, 29. apríla, prinesú lotyšské supertalenty svoj slnečný indie-rock do bratislavskej Fugy a podporia ich aj nové mená na slovenskej hudobnej scéne Max Bazowski a Queer Jane. O deň neskôr sa pobaltská skupina presnunie ďalej na východ a 30. apríla zahrá v prešovskom klube Wave. Koncerty sú súčasťou rozsiahleho európskeho turné, ktorým Carnival Youth propaguje svoj nový album Propeller.

Carnival Youth hrajú chytľavú zmes letných gitarových plôch, nápaditých vokálov a pestrých harmónií, ale prinášajú aj občasnú post-rockovú melanchóliu a temnejšie bíty. V januári si z holandského Groningenu odniesli ceny European Border Breakers Award pre kapelu s výnimočným európskym potenciálom. Vzhľadom na to, že tieto ceny v minulosti získali také mená ako Hozier, Asgeir či Disclosure, patria v súčasnosti Carnival Youth medzi skupiny, ktoré sa rozhodne oplatí sledovať.

Queer_Jane_Max_Bazowski

“Slovensko je úžasné! Je to trochu zvláštna štatistika, ale Grape Festival 2015 bol asi najhorúcejším koncertom, aký sme kedy odohrali. Vonku bolo vtedy tak 100 stupňov, ale máme len pekné spomienky – milé, malé mesto, lacná zmrzlina, bazén a veľa radosti. Akoby medzi nami a Slovákmi fungovalo nejaké zvláštne spojenie,” hovorí mladá skupina z Rigy, ktorá minulý týždeň zverejnila druhý singel Surf z albumu Propeller.

Okrem lotyšských hudobníkov privíta Bratislava 29.4. na pódiu vo Fuge aj nové slovenské talenty Queer Jane a Max Bazowski, ktoré posledný rok spravili poriadny vietor na domácej alternatívnej scéne. Queer Jane z Bratislavy vydali minulé leto debutový album Flowerville plný silných pesničiek s “dylanovským” nádychom a nedávno boli potvrdení na Sziget, jeden z najväčších európskych festivalov.

Druhým slovenským hosťom piatkového indie večera bude päťčlenné zoskupenie Max Bazowski, ktoré v marci získalo ocenenie Nadácie Advance Investments, udeľované každoročne jednej slovenskej kapele v rámci Radio_Head Awards. Senická kapela, ktorej tvorba je inšpirovaná aj britskými vzormi The Verve či Foals, má zatiaľ na konte tri single a čoskoro sa aj vďaka nedávnemu oceneniu dočkáme ďalších nových skladieb a albumu. Koncertný program pred víkendom uzavrie svojím setom populárny selektor a producent skb.dj.

KONCERTY CARNIVAL YOUTH NA SLOVENSKU
29.04.2016 Fuga, Bratislava (hostia Max Bazowski a Queer Jane), https://bit.ly/CarnivalYouthBratislava
30.04.2016 Wave, Prešov, https://www.facebook.com/events/1135226366536865/

ĎALŠIE INFO
Carnival Youth: https://carnivalyouth.lv
Queer Jane: https://queerjane.bandcamp.com
Max Bazowski: https://maxbazowski.bandcamp.com

Poster_CARNIVAL_YOUTH

Zdroj: Organizátor