Celeste Buckingham a jej vianočné prekvapenie: CD ochutnávka z nového albumu So Far So Good!

Necelý mesiac po premiére aktuálneho singla – romantickej balady Loving You – predstavuje Celeste Buckingham ďalšiu hudobnú novinku. Tentokrát je ňou CD ochutnávka zo speváčkinho pripravovaného albumu, ktorý vyjde na jar 2016. Svoje najnovšie hudobné dielo Celeste označila ako „malý album“ a pomenovala ho “So Far So Good”.

Ochutnávka na Vianoce, nový album na jar

„Nový album bude výsledkom mojej dvojročnej práce, strávenej prevažne v nahrávacích štúdiách v USA,“ prezrádza speváčka o pripravovanej novinke, ktorej sa fanúšikovia dočkajú už na jar 2016. Keďže pôvodne Celeste plánovala spomínaný album vydať ešte tento rok, rozhodla sa pre zaujímavý kompromis. Je ním albumová ochutnávka s názvom So Far So Good, ktorá vychádza nielen digitálne, ale i vo forme fyzického CD nosiča. „So Far So Good je kolekciou piatich pesničiek, ktoré dohromady tvoria veľký hudobný teaser toho, čo pripravujem na rok 2016. Názov So Far So Good som vybrala pretože minulý rok, keď sme CD nahrávali, som mala pracovne i osobne veľmi náročné obdobie. Vždy som si, ale  našla čas na to, aby som sa zastavila, nadýchla sa čerstvého vzduchu a usmiala. Pretože tak či tak sa mám fajn. V angličtine tento pocit najlepšie vystihuje fráza So Far So Good,“ vysvetľuje Celeste, ktorá opäť – ako to už má vo zvyku – prináša niečo špeciálne.

small_IMG_5486

Hoci je na slovenskej hudobnej scéne zvykom, vydávať ako predvoj albumu len titulný singel,  úspešná slovenská speváčka vydáva rovno „malý predalbum“. Titul So Far So Good je výsledkom  spolupráce Celeste so zvučnými menami zo zákulisia americkej hudobnej scény. Zatiaľ čo za Veľkou mlákou album produkovali Earl Cohen, Jeff Gueritey a Josh Glazer,  finálne aranžmány niektorých skladieb si vzali na starosti dvorní európski producenti Celeste – Martin Maxo Šrámek a Andrej Hruška z Littlebeat štúdia. Nosič obsahuje celkom päť skladieb, pri čom dve z nich (Unpredictable a Loving You) už fanúšikovia mali príležitosť spoznať.

Album americkej produkcie pokrstený na Dunaji

Nové EP So Far So Good oficiálne vyšlo v stredu 18. novembra. V rovnaký deň bolo taktiež uvedené do predaja. Celeste Buckingham sa aj po vyše troch rokoch budovania kariéry v Spojených Štátoch naďalej hrdo hlási ku svojim speváckym koreňom, ktoré navždy ostanú v Bratislave. Preto sa rozhodla EP deň pred zahájením predaja uviesť do života symbolicky – priamo na Dunaji. Prekvapením večera sa stali krstní rodičia albumu. Za tých si Celeste pozvala fanúšikov, ktorí zvíťazili v súťaži na jej oficiálnom Facebook profile. Do poslednej chvíle pri tom ani netušili, že si časť slávnostného večera užijú i ako krstní rodičia albumu svojej obľúbenej umelkyne. „Chcem sa vám týmto spôsobom aspoň symbolicky poďakovať za vašu dlhoročnú priazeň a podporu,“ vysvetlila speváčka, ktorá si vzápätí prizvala k slávnostnému aktu i kolegyňu z poroty šou X-Factor, Sisu Sklovsku, šéfku spoločnosti Fremantle Slovensko Andreu Gavačovú i spevácke kolegyne Twiins – Danielu a Veroniku Nízlové, ktoré spoločne taktiež zapriali albumu veľa úspechov.

Fotogaléria z krstu, autor Miloš Geschwandtner

Slovenská hudobná jar v znamení Celeste Buckingham

Ako speváčka prezrádza, okrem propagácie aktuálneho singla Loving You a CD So Far So Good ju momentálne zamestnáva finalizácia albumu, ktorý vydá na jar. Okrem toho jej diár plnia prípravy na veľké jarné koncertné turné, ktoré by malo tvoriť 10 koncertov po Slovensku. „Detaily turné práve dolaďujeme. Všetky aktuálne informácie o miestach a termínoch koncertov a o predpredaji vstupeniek na turné sa fanúšikovia dočítajú na mojom webe a na mojom oficiálnom Facebook profile,“ dodáva Celeste na záver.

TRACKLIST | Celeste Buckingham   | SO FAR SO GOOD

  • HELLO
  • THE OTHER WOMAN
  • LOVING YOU
  • UNPREDICTABLE
  • THE ONLY ONE

Writers: Celeste Buckingham, Jeff Gueritey, Michael Frio and Earl Cohen
Produced by Earl Cohen for Earl Cohen Productions and Michael Frio with Celeste Buckingham
Recorded and mixed by Earl Cohen
Arranged by Martin Šrámek and Andrej Hruška
Label: Buckingham Entertainment Group B.E.G. s.r.o.

www.slavica.cz/
www.celestebuckingham.com/
www.facebook.com/CelesteBuckinghamOfficial

medium_cover_sofarsogood

Zdroj: SOUL FOR SHOW