Charitánia zabaví Rožňavu v znamení integrácie.

Už po osemnásty krát Rožňava otvorí brány Mestského divadla Actores mentálne a zdravotne postihnutým deťom a osobám. JASANIMA – Domov sociálnych služieb Rožňava v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja a Občianske združenie Milan Štefánik vás  všetkých srdečne pozývajú dňa 26. novembra 2013 na benefičné podujatie CHARITÁNIA, organizované pri príležitosti 20. výročia založenia AMALIA – DSS, organizačnej súčasti JASANIMA – DSS Rožňava.

Príjemné popoludnie s hudobne ladenou  atmosférou podporí myšlienku odstrániť bariéry medzi handicapovanými a zdravými ľuďmi, ukáže cestu k vzájomnému porozumeniu,  priateľstvu a prinesie veľa radosti i lásky do srdiečok postihnutých ľudí.

Kristina

CHARITÁNIU svojim predprogramom už od 14.15 hod. odštartujú mladé dievčatá z Michaloviec v hudobnom zoskupení The Fusion. Hudobnú zložku svojimi výkonmi podporí talentovaný mladý spevák Adam Ďurica so svojou kapelou. Známymi hitmi ako Bez servítky, Bolo tu fajn, či známou cover verziou od Karola Duchoňa  Mám ťa rád, všetkých naladí na hudobnú nôtu. Na pódiu ho vystrieda finalistka hlasu Česko Slovenska, mladučká Anna Veselovská so svojimi známymi piesňami Na ceste a  Lepší ako sme.

Dynamická slovenská punk-rock-popová hudobná skupina Smola a Hrušky zo Spišskej Novej Vsi zahrá v rámci prebiehajúceho turné aktuálny unpluged koncert. A na záver energiou prekypujúca speváčka Kristína poteší všetkých zúčastnených neutíchajúcimi  hitmi Horehronie, Pri oltári, V sieti ťa mám ale i novým singlom  Viem lebo viem. Pozície moderátorky tohtoročného benefičného podujatia sa ujme  šarmantná Katarína Brychtová, známa z televíznej relácie Pošta pre teba, ktorá spolu s pozvanými hosťami, slovenskými hudobnými interpretmi a partnermi podujatia vnesie do celej akcie pozitívnu srdečnú energiu.

Charitania

Okrem dobrej zábavy a kvalitnej hudby bude pre všetkých handicapovaných ľudí  na podujatí pripravené bezplatné občerstvenie formou chutných koláčikov, pagáčov a malinoviek.

Ako po minulé roky, aj tohtoročné stretnutie bude pestré, plné zábavy a potešenia. Hlavnou témou je však spoločná myšlienka organizátorov, partnerov podujatia i dobrovoľníkov. Myšlienka, ktorá je mostíkom k vzájomnému porozumeniu a integrácie mentálne a zdravotne postihnutých ľudí medzi celú spoločnosť. Popoludnie plné nevšedných zážitkov a hudby bude  ešte veľmi dlhý čas doznievať v srdciach zúčastnených.

Vstupné je bezplatné pre osoby s  mentálnym a zdravotným postihnutím, pre deti z detských domovov a pre deti do 140cm. Vstupné pre verejnosť je 5,-€ v predpredaji a 7,-€ na mieste.

Predpredaj vstupeniek je v Mestskom divadle Actores Rožňava. Počet vstupeniek pre verejnosť je limitovaný v počte 50ks! Ďakujeme všetkým partnerom a dobrovoľníkom za ich pomoc.

Charitania-26.11.2013

Zdroj: Katarína Sršňová a Milan Štefánik
Foto: Katarína Orešanská a Vladimír Kuric
Video: Igor Kolesár