Chris Liebing & Festival Svojšice 2013

Headlinerem letošního festivalu bude bezesporu charizmatický Chris Leiebing, který vystoupí v čase legendárního východu slunce. Chris nám slíbil pořádně nadupaný set pro svojšický kotel a k tomu přidá premiéru čtyřech novinek ze své produkční díly, které vyjdou na konci června. Zde vám přinášíme kompletní informace o jeho kariéře.

Chris Liebing Biografie

Chris Liebing – Dj a producent, pravidelně vystupující v radiových show a charismatický muž stojící za labely CLR a Spinclub Recordings. Zvuk jeho tvorby se v průběhu jeho kariéry stále vyvíjí a má vždy jasně čitelné kořeny techna. Byl jedním z prvních djs, kteří využili možnosti digitalizace hudby, a to velmi osobitým a kreativním způsobem. Manipulace se současnými individuálními hudebními prvky hraje velmi důležitou roli v jeho setech. Díky chytré spolupráci s tvůrci různých software a hardware systémů, mu jeho současná pozice poskytuje téměř nekonečné možnosti.  Je celosvětově známým a žádaným umělcem a také je součástí Collabs Live Act společně s holandským producentem Speedy J. Jeho produkce a remixy se objevují na playlistech mnoha Djs z celého světa.

Zde jsou některé z milníků jeho kariéry:

Vše začalo v roce 1990 v Německu, v oblasti Giessen, když začal hrát v klubu “Red Brick” a to především Hip Hop, Pop a House. Jeho narůstající vášeň pro elektronickou hudbu vedla v roce 1994 k otevření jeho vlastního klubu Spinclub. V tomto roce také shromáždil své první studiové zkušenosti a založil spolu s přáteli Label Soap Records. Jeho zaměstnání pro Eye Q ve Frankfurtu mu poskytlo potřebné zkušenosti a kontakty na techo scéně. Když byl požádán, aby vystoupil v legendárním Omen klubu, mělo jeho vystoupení obrovský ohlas. Od této doby až po uzavření klubu v roce 1998, se zde stal rezidentním Djem a měl jedinečnou možnost vystupovat po boku mnoha mezinárodně uznávaných Djs z celého světa.

V roce 1996 opustil Eye Q a založl svůj první label s názvem Audio. Před ukončením činnosti tohoto labelu na jaře roku 1999, zde bylo vydáno 17 tracků, mezi nimi i Audio 07 a Audio 11, které zaznamenaly celosvětové uznání. Ve stejném období si Chris našel novou vášeň, a to ve svém radiovém programu Evosonic Update, který poskytoval posluchačům party tipy a recenze vinylů každé páteční odpoledne na Evosonic Radiu. V roce 1999 byl založen jeho label CLR a hned poté začal excelovat na vrcholu hudebních žebříčků v časopisech, oceněn jako nejlepší DJ, producent a remixer.

Na počátku roku 2001 založil čistě remixový label  “CLRetry”  a vydal mixy producentů jako jsou Marco Carola, Gaetano Parisio, Adam Beyer, Steve Rachmad, Speedy J., Chris Mc Cormack, DJ Rush, Ian J. Richardson a Ben Sims. V roce 2002 začal pracovat na svém prvním hudebním albu a také byly oficiálně zprovozněny stránky www.cl-rec.com . Od té doby CLR agentura převzala jeho exkluzivní booking a Labely. Když bylo v roce 2003 vydáno jeho album “Evolution“, obdrželo okamžitě všechnu pozornost a nadšené kritiky.

V létě tohoto roku se rozjelo mnoho dalších věcí, například na Ibize. Po odehrání vystoupení na všech čtyřech residencích Cocoon Ibiza, zahrál si i se slavným Carlem Coxem. V následujících letech 2004 a 2005 hostoval na noci Maura Picotta Meganite v Privilege, kde se v roce 2006 také konala první Spinclub Season ( pojmenována po jeho klubu v Giessenu). Následující rok pokračovala Spinclub Season v klubu Space. Inspirován úspěšným eventem Spinclub Season ve Spaceu, založil v roce 2008 Label Spiclub Recordings. První residentní vysílání Spinclub Radio Show proběhlo toho léta na radiové stanici Ibiza Sonica. Díky obrovskému úspěchu následoval další týdenní vysílací blok v prosinci.

Od roku 2005 dělá Chris produkci ve svém vlastním studiu ve Frankfurtu. Ve stejném roce započalo plodné a stále přetrvávající přátelství se Speedy J, které dosud vyústilo v album Metalism na Novamute a mnohé singly. V současné době se plánuje vydání dalšího Collabs Album.

Rok 2009 byl pro CLR rokem mnoha změn. Chris Liebing a jeho team oslavil 10.narozeniny CLR, restrukturalizovali label, otevřeli si kancelář v Berlíně a oslavili mnoho skvělých parties v Chrisovém klubu a prožili nepřeberné množství festivalových vystoupení. Residentura na BE nights ve Spaceu na Ibize se stala velice úspěšnou. Na začátku roku začal Chris s každotýdenním vysíláním CLR na radiu, které zaznamenalo 250 000 posluchčů za měsíc. Oficiálně přejmenoval CLR na  CREATE LEARN REALIZE (v překladu tvoř, uč se, realizuj) a to je to, co dělal po většinu dosavadního života a díky tomu se konečně zbavil svého ega ve jménu labelu.

V roce 2010 byla spuštěna nová distribuce CLR u Word And Sound. Prvním současným projektem je 10 Years CLR kompilace s deseti exkluzivními tracky od některých z nejlepších techno producentů současnosti.

Letní areál Svojšice – Pardubice
Pátek 21. 6. 2013 // Start 18.00 // End 06.00 // After Party
https://svojsice.cz  https://cs-cz.facebook.com/svojsice 
Ke vstupence v předprodeji ZDARMA DVD Svojšice 2012
Aftermovie Svojšice 2012: https://www.youtube.com/watch?v=0eJ5NBEuiTE

Zdroj: Svojšice