Čisté Tvary predstavujú klip „Zem Nás Chce Čistých“, celý album odohrajú na vypredanom koncerte v Bratislave!

Čisté Tvary predstavujú ďalší vizuálny počin. Kapela nakrútila videoklip k titulnej skladbe z posledného albumu “Zem Nás Chce Čistých”. Tentoraz ide o vizuálne sugestívnu a nekompromisnú snímku, ktorá sprevádza jednu z najexpresívnejších skladieb albumu. Autorom námetu je líder Čistých Tvarov Juraj Péč, scenár a réžiu má na svedomí Marián Vredík a o kameru sa postarali Vladimíra Hradecká a Marula Brnušáková. Skladbu “Zem Nás Chce Čistých” spolu s ďalším takmer dvojhodinovým programom si budú môcť fanúšikovia vychutnať už 15. októbra na koncerte v Bratislave, ktorý je beznádejne vypredaný.

Čisté Tvary pripravili nový videoklip ku skladbe “Zem Nás Chce Čistých”. Práve pre špecifickosť témy na ňom skupina pracovala vyše pol roka. Nový klip „Zem Nás Chce Čistých“ je síce opäť autentickým a vizuálne pútavým dielom, avšak iným, ako všetko, čo doteraz kapela nakrútila.

„Ide o pomerne špecifické vizuálne dielo. Je to náš druhý nazvime to tak „angažovaný“ klip. S myšlienkou a námetom sme sa pohrávali už veľmi dlho. Práve z dôvodu témy, ktorá je v spoločenskom kontexte veľmi citlivá, pretože sa týka nás všetkých, vznikal klip dlhší čas. Veľa sme premýšľali, ako túto tému vizuálne uchopiť, aby bola jasná a nekompromisná, ale aby napriek tomu neodradila. Vzniklo tak spoločné dielo piatich ľudí, ktorí sa na ňom alikvotne podieľali. Prvotný koncept bol môj. Už dávno som mal v pláne realizovať video s týmto obsahom. Hlavne preto, že sú pre mňa tieto témy dôležité a stále aktuálne. Marián Vredík priniesol premyslený výtvarný koncept a Eva Brezinová realizovala výborný strih. Samozrejme nesiem zabudnúť na kameramanky Vladimíru Hradeckú a Marulu Brnušákovú,“ vraví frontman kapely Juraj Péč.

Videoklipy kapely Čisté Tvary zaujali aj odborné poroty prestížnych filmových festivalov hlavne v zahraničí. Viaceré z nich  opakovane nominovali do prehliadok toho najlepšieho čo v žánri krátkeho animovaného hudobného videoklipu vo svete vzniklo.

„V klipe sme sa snažili vyhnúť zbytočnému estetizovaniu a lyrizovaniu témy. Veci v ňom ostávajú odhalené vo svojej jasnej a krutej podstate. Dôležité pre nás bolo zaujať postoj. Vyhraniť sa a možno trochu primäť ľudí k zamysleniu. Ako som spomínal, táto téma je veľmi citlivá, preto očakávame polemiku a zmiešané reakcie v prijatí tohto vizuálu publikom,“ dodáva Juraj Péč.

Klip je jedným z posledných počinov Čistých Tvaroch pred dlhšou tvorivou prestávkou. Posledný videoklip  ku skladbe “Prelínať Čas” uvidia diváci na koncerte kapely 15. októbra v Zámockom pivovare v Bratislave.

„Po tomto videoklipe bude nasledovať ešte posledný, v poradí 11-ty klip, ku skladbe „Prelínať Čas“. A práve pre návštevníkov nášho koncertu v Bratislave sme pripravili jeho premiéru. Pôjde o pomyselné uzavretie tejto etapy, na jej začiatku sme si sľúbili realizovať vizuál ku každej piesni, čo sa nám aj podarilo. A to nás veľmi teší. Na posledný koncert v tomto roku, ktorý odohráme 15. októbra v Bratislave sa naozaj tešíme. Všetky lístky sa vypredali v za dva týždne, čo nás naozaj teší. Zdá sa, že to bude horúca noc,“ uzatvára Juraj Péč.

Čisté Tvary fungujú v zostave Juraj Péč, Adam Mičinec, Matej Pliešovský a Ondrej Gregor. S kapelou hráva aj Oskar Rózsa. Kultová kapela vlani vydala nový album „Zem Nás Chce Čistých“, ktorým fanúšikov potešila po dlhých siedmich rokoch a absolvovala aj úspešné jesenné a jarné turné. V lete koncertovala na festivaloch Topfest a Žákovic Open. Lístky na posledný koncert pred tvorivou prestávkou si môžete kúpiť prostredníctvom siete predpredaj.sk (https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/8333/ciste-tvary—bratislava). Novú sériu limitovaných tričiek na https://www.cistetvary.sk/shop/tricka/ct-tour-2016-uni-psychedelic-black. Všetky aktuálne informácie o kapele Čisté Tvary nájdete na www.cistetvary.sk,  alebo na https://www.facebook.com/CistetvarySk?fref=ts.

Zdroj: PROPAGANDA HOUSE