Coast 2 Coast: Striktný hiphop ovládne piatkovú Bratislavu.

Zlatá éra hiphopu, aj tak sa hovorí obdobiu medzi skorými 80tymi až do polky 90tych rokov, kedy sa hip hop stáva masívnou kultúrnou substanciou odboja, kvality, diverzity a najmä vplyvu na vývoj kultúry amerických pobreží. Očakávaný návrat ku koreňom cítiť aj v ostatných albumoch, čo potvrdí aj kombo Yanko Král, Fatte, Miko a Metys už v piatok 29.5. v tvojom klube.

Žiadne drahé auta, šľapky a peniaze, ale typicky experimentálne produkcie, boombap a eklektické samplovanie vynieslo do popredia mená ako Run DMC, Public Enemy, Beastie Boys, Gang Starr či Slick Rick. avšak siahajú do gangsta rapu, ktorý prevládal u prvej crew Dr.Dreho N.W.A. Wu-Tang Clan či ICE – T, alebo party rapu od Fresh Princa, DJa Jezzy Jeffa čí legendárneho MC Hammera.

DJ Yanko Kral prijal pozvanie na #coast2coast, kde sa vráti k svojim koreňom, kedy krútil gramcami ftvojomklube s legendárnou jednašeskou. Od čias boombapových beatov prešiel k aktuálnemu zvuku britských ostrovov, no osvojil si aj grime, UK garage či bass music. Piatkový basement bude patriť striktnému rapu v podaní aktuálne najlepšieho klubového DJa v hre, ktorého set bude prierezom oboch pobreží. Vj€š?

DJ Fatte si so sebou privezie úderné beaty a nekompromisný set. Už dlhodobo patrí medzi najaktívnejších producentov zo susedných Čiech. Prvé kontakty s hudbou siahajú až do roku 1999, kedy sa stal členom formácie Da Fu*k To. O sedem rokov neskôr stál za zrodom úspešnej formácie Ideafatte, čo predznamenalo neutíchajúci prísun produkcií. 4 štúdiové albumy IF, albumy s Restom, Mc Geyom, Nironicom a tri sólové albumy. V jeho sete čakaj viac československej produkcie, a veľa vtipných historiek!

DJ Metys ti na najrapovejšej party v meste zahrá, až pokým ho nepremôže únava z vašich tancujúcich rúk!. Od roku 2007 šéfuje mercholabelu Gramo Rokkaz, s ktorým stihol odkrútiť nespočetné množstvo parties, objaviť sa snáď v každej skrini poctivého fanúšika rapu či scutovať a skrečmi obohatiť viaceré releasy domácich interpretov. Za sebou má účinkovanie v muzikáli (!), viacero autorských akcií ako Okamžité krepčenie či Soul Food a hodiny strávené v štúdiu či ako grafik vašich hoodies.

DJ Miko kryje už niekoľko rokov chrbát pirátovi s buldozérom, Separovi, ktorý sa vyjadril, že s ním odohrá 100 koncertov za rok aj bez rádia. Okrem toho zásobuje kolegov z fachu prísnymi skrečmi, náš klub vypredanými koncertami a za sebou má niekoľko releasnutých kompilačiek. Výber zlatej éry hiphopu bude mať na starosti vynikajúci hypeman a DJ, ktorý zahrá v basemente s Yankom back 2 back.

EVENT: www.fb.com/events/938260449539210/        
Vstup 3€

coast_2_coast_2015_05_29_fb

Zdroj: Nu Spirit