Daedelus live (Ninja Tune/LA).

Daedelus, vlastným menom Alfred Darlington, nepatrí medzi vašich tradične obľúbených djov. Okrem jeho výzoru, ktorý pripomína viktoriánsku éru Spojeného Kráľovstva, až po jeho hudobnú produkciu, sa vymyká všetkým zaužívaným pravidlám.

Rodák z americkej Santa Monica pričuchol v počiatkoch k drum’n’bassu, ktorý v tej dobe rád mixoval s rôznymi hudobnými štýlmi, a vyjadroval tak svoje inovátorské ja. Od roku 2002, kedy vydal svoj debutový album „Invention“, bol dôležitou súčasťou viacerých elektronických eventov, kde s obľubou predvádzal svoju jedinečnosť v živom mixovaní.

Daedelusova diskografia je viac než rozsiahla, pozostáva z 18 albumov, 15 EP a množstva singlov. Jeho hudobná cesta viedla cez vydavatelstvá Plug Research, Eastern Developments, Mush Records, Brainfeeder až po videnie dvoch albumov na jednom z hádam najvplivnejších svetových labelov Ninja Tune v rokoch 2008 a 2011. 

Po premiére na legendárnom festivale Wilsonic sa vracia do Bratislavy, aby spolu s našimi vývoznými artiklami elektroniky, FVLCRVM a Jimmy Pé, ukázal, že losangeleská scéna patrí stále medzi mestá, kde sa rodí súčasný, aktuálny ale aj future club sound. Okrem nich doplnia DJský kontingent legendárny DJ Vec, hudobná encyklopédia Toochkny deejay, technicky zdatný D One Two a producent ktorý prekračuje svojím hip-hopom hranice Slovenska ba i Európy, Petijee. Štvrtok 14. apríla s Nu Spirit Clubom si poznačte do svojich kalendárov veľkými písmenami.

FB event: https://www.facebook.com/events/623263131179125/

Zdroj: Nu Spirit