Ďalšie mená do programu festivalu OpenJazzFest 2017.

Po zverejnení prvých účinkujúcich na festivale OpenJazzFest začiatkom marca ( Kenny Garrett, Ľudové mladistvá a Rosario Smowing ) prichádzajú usporiadatelia festivalu OpenJazzFest s ďalšími menami účinkujúcich, ktoré sa predstavia v prírodnom amfiteátri  pri hladine jazera v lete na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom na jubilejnom 10. ročníku tohto obľúbeného open air festivalu.

„Už tradične sme sa zamerali na pestrosť žánrov a tak isto na nové neopozerané projekty a účinkujúcich. Dúfam, že si aj v tomto pre nás jubilejnom roku každý nájde svoju šálku kávy „  konštatuje Tibor Zelenay , dramaturg a riaditeľ festivalu.

Ďalšie mená do piatkového programu – China Moses /USA/ a ChaBud ! zo Slovenska

V piatok 28. júla okrem už zverejnených mien prinesie začiatok piatkového večera opäť ako je už zvykom mladú kapelu z východného Slovenska Cha Bud! (rómsky „Zjedz veľa!“), ktorá vznikla v roku 2011 s ambíciami produkovať vlastné autorské kompozície. Po množstve klubových či festivalových koncertoch sa košická skupina v roku 2014 presadila v súťaži „Nové tváre slovenského jazzu“ kde získala cenu za kolektívny výkon a hráč na klávesové nástroje Matej Lazár cenu za kompozíciu.

V roku 2015 Cha Bud! zvíťazili v súťaži Mladých talentov. Na záver piatkového večera ako čerešnička na torte vystúpi aj talentovaná dcéra slávnej mamy Dee Dee Bridgewater China Moses z USA, ktorá už nie je len skvelou jazzovou interpretkou, ale od posledného vydaného CD „Nightingales“ aj autorkou svojich skladieb. Žánrovo sa China pohybuje naprieč všetkými jazzovými  štýlmi , ako aj R&B a soulom. Jej podmanivý alt bude určite skvelým vyvrcholením piatkového večera.

Žánrovo veľmi pestrá sobota ponúkne aj „bass Guru“ –  Lindu Oh z Austrálie

Táto mladá a charizmatická hudobníčka, ktorá sa narodila v Malajzii , vyrástla v Austrálii a žije v New Yorku, je vo svojom mladom veku už vyhľadávanou jazzovou inštrumentalistkou a skladateľkou. Hráva s takými hudobníkmi ako Dave Douglas, Joe Lovano, Antonio Sánchez, či Pat Metheny.

Získala rad ocenení, ako je Udelenie grantu ASCAP Young Jazz skladateľ v roku 2008, druhé miesto v súťaži 2010 Bass ….a iné. Linda tiež získal „Bell Award 2010 – Umelec roka“ pre mladých umelcov v Austrálii a bola v roku 2012 hudobnými kritikmi vyhlásená za „vychádzajúcu hviezdu“ na basovej gitare. V súčasnosti komponuje aj hudbu k filmom a učí na Manhattan School of Music. Na festival príde v sprievode svojho quarteta a predstaví autorské skladby.

OpenJazzFest  počas predošlých ročníkov privítal viac ako 24 tisíc návštevníkov. Už tradične je festival miestom pre fanúšikov všetkých generácií v krásnom prírodnom prostredí. Desiaty ročník sa uskutoční 28.- 29. Júla 2017, pričom brány festivalu so otvoria pre návštevníkov každý deň od 18:00 hodiny, koncertný program začne tradične od 19:00 hodiny.

https://www.openjazzfest.sk/sk
www.ticketportal.sk)
https://www.facebook.com/pages/Open-Jazz-Fest

Zdroj: MS