Dilemma o megaturné: Prišiel správny čas prelomiť bariéru!

Kapela Dilemma odštartovala hudobnú revolúciu v októbri minulého roka krstom albumu Low Profile Scream, na ktorom sa zúčastnilo viac ako 500 ľudí. Krstní otcovia Martin Valihora a Peter „Kuko“ Hrivňák ho prerezali motorovou pílou, aby „skladby v ušiach rezali“.

V nekonvenčnom duchu sa na pomery našich zemepisných šírok niesol tiež videoklip k singlu Oh No! z dielne režiséra Martina Hudáka s prívlastkom „temné rockové video“.

Dilemma pokračuje v nekompromisnom ťahu aj v tomto roku. Zostavu Ján Spišák, Marcel Buntaj, Martin Gašpar, Juraj Tatár a Matej Moravec čaká trojmesačné turné spolu s Horkýže Slíže, s ktorými sa predstavia v 27 českých a 15 slovenských mestách. „Nielen pre nás, ale aj pre Horkýže Slíže je to najväčšia šnúra. Dnes už nikto takéto veľké turné nerobí, preto sa tešíme na tri mesiace nových zážitkov. Dilemma existuje už dlho a mám pocit, že teraz prišiel ten správny čas, aby sme prelomili bariéru na česko-slovenskej scéne. Myslím si, že v aktuálnej zostave máme toho veľa, čo povedať,“ zdôraznil spevák Dilemmy Ján Spišák.

Na turné sa očakáva viac ako stotisíc fanúšikov, čomu zodpovedajú i prípravy na česko-slovenskú misiu. Dilemma vyskladala komplexnú šou, ktorá bude prepracovaná aj po vizuálnej stránke. J. Spišák v tejto súvislosti pripomenul, že o zážitky sa nebude starať iba pätica muzikantov na pódiu, ale neodmysliteľnou súčasťou zostavy sú tiež zvukár, osvetľovač a technik obsluhujúci videoprojekciu, ktorí sú z kreatívnej spoločnosti Dimenzia a stoja aj za spomínaným krstom. „Na turné sa pripravujeme zodpovedne niekoľko mesiacov, pretože chceme ponúknuť šou, na ktorú ľudia nie sú od domácich interpretov zvyknutí. Túto šnúru berieme ako jeden veľký zážitok a zároveň obrovskú výzvu,“ uviedol J. Spišák.

Na koncertoch zahrá Dilemma skladby z troch regulárnych albumov The Last Debut, Bordel Europe a Low Profil Scream. Atmosféru každej z piesní bude podčiarkovať vizualizácia, no platí, že prekvapení je pripravených viac. „Okrem Martina Gašpara sú v kapele všetci muzikanti iní, ako tí, ktorí albumy nahrávali. Počas skúšok priniesol každý z nich do skladieb niečo vlastné zo svojho vnútra. Ešte prezradím, že počas nášho vystúpenia sa objaví na pódiu aj Kuko, aby sme spolu odohrali ich aktuálne najhranejšiu pieseň Nazdar!!!,“ doplnil J. Spišák.

Štyridsaťdva zastávok a tri mesiace vzbudzujú rešpekt. Keďže J. Spišák si chce turné užívať, nepodceňuje pri príprave žiadny detail v pracovnom a ani súkromnom živote. „Tuším, čo nás asi čaká, ale aby všetko fungovalo, upravil som si napríklad kvôli kondícii životosprávu, v práci si poctivo nadrábam a hlavne sa venujem rodine, lebo ju neuvidím dlhú dobu, tak trávime spolu každú voľnú chvíľu,“ dodal s úsmevom J. Spišák.

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.