Disclosure sa predstavia 14. februára v Prahe!

Svoju českú premiéru si odbili vlani vo vypredanej SasaZu. Minulý rok sme boli pri tom a hodnotíme to mega úspeňe ako aj celý debutový album Settle, ktorý tu Disclosure predstavili. Mimochodom Settle bol nominovaný na Best Dance/Electronica Album na 2014 Grammy Awards.

maxresdefault

Po dvoch rokoch sa vracajú do Prahy, aby nám ako Valentínsky darček predstavili svoj v poradí druhý album Caracal, na ktorom sa podieľali hviezdy ako Sam Smith, Lorde alebo The Weeknd. Vystúpia v nedeľu 14. 2. 2014 v pražskej Malej sportovní hale (predtým Incheba Aréna). My za gregi.net si to určite nenecháme ujsť a vám to určite odporúčame tiež.

Disclosure (UK)

Bratia Lawrencovi aka Disclosure debutovali v roku 2013 albumom Settle. Mladší Howard mal iba 18 rokov. Tento album si získal pozornosť hlavne vďaka singlu Latch, ktorý vznikol spoluprácou so Samom Smithom. Album si získal veľa prvenstiev vo svetových hitparádach ako aj srdcia fanúšikov po celom svete. Jeho kvality potvdili vynikajúce kritiky hudobných novinárov a aj vďaka tomu bol album Settle nominovaný na prestížnu Mercury Prize ako aj Brit Awards.

munich-and-the-mountains-disclosure-concert-stage

Očakávaný album Caracal, ktorý Disclosure predstavia na Valentína v Prahe sa od prvotiny dosť líši a to najmä tým že hudobná zložka je na nej veľmi kompaktná. Obaja súrodenci v rozhovoroch svorne tvrdia, že tentokrát mali omnoho jasnejšiu predstavu o tom, čo a ako nahrávať a že si uvedomili, že sa kľudne môžu pohybovať medzi 25 aj 130 BPM a stále znejú ako Disclosure. To je síce pravda, ale farebnosť a rôznorodosť debutu je snahou o vetšiu jednotnosť tým pádom tatam. Môžete to brať ako dobrú i zlú zprávu. Hudobný vkus má každý svojský, ja sa skôr prikláňam k druhej variante. Prvotina sa mi jednoducho páčila viac. Na albume sa predstaví osvedčená zostava spolubojovníkov. Chalani si prizvali už zabehnutého Sama Smitha. „Bez neho by to nebolo ono. Sam je náš najlepší kamoš a najlepší spevák na svete, tak prečo ho nemať na albume?” Vysvetluje Howard. Na albume, ktorého názov je inšpirovaný karakalom, teda púštnou mačkou, ďalej hosťuje napríklad Kwabs alebo držiteľ Grammy Gregory Porter. Všetky pesničky opäť skvelo kombinujú pop s anglickou elektronickou scénou, čím oslovujú nielen náročnejších poslucháčov elektroniky ako aj širšie publikum. Na poli tanečnej a elektronickej hudby nieje očakávanejšieho albumu a skúsenosti hovoria, že valentínsky večer nadchádzajúceho roka bude, NEZA…počkaj si…BUDNUTEĽNÝ. NEZABUDNUTEĽNÝ!!!

POMO (CA)

Ako predskokan sa predstaví kanadský multiinštrumentalista a producent POMO. Pochádza z kanadského Vancouveru, ktorý je známý svojou dynamickou elektronickou scénou. Prvé úspechy dosiahol s remixami skladieb od Sade, AlunaGeorge či Marka Ronsona, ktoré sa dostali do povedomia vďaka Soundcloudu. Z výberu interpretov, ktorých remixoval, je jasné že sa POMO nijako zvláštne nevymädzuje. Široké spektrum inšpirácie uplatňuje i vo svojej autorskej tvorbe – v jeho skladbách kombinuje prvky hiphopu, elektroniky ako aj funku. Práve pre nie príliš častú komináciu žánrov si POMO všimli uznávané hodobné média na čele s Vice. Uznanie mu tiež vyjadrili producenti ako Bondax, Gramatik alebo Disclosure. S nimi už prešiel velmi úspešnú severoamerickú tour a definitívne sa tak zaradil medzi rešpektovaných nadžánrových producentov mladej tanečnej hudby.

pomo2016

TICKETS
GoOut.cz: https://bit.ly/1LvCJyT
Ticketpro: https://bit.ly/1MpqxhE

disclosure-caracal

Napísal: Michal Dzubina