Divadelná nedeľa pre najmenších.

Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava nezabúda ani na rodiny s deťmi a minimálne raz mesačne ponúka divadelné predstavenie aj pre najmenších divákov. Nebude tomu inak ani v októbri. 

6. októbra o 11.00 a 13.00 je pre batoľatá od 10 mesiacov do 3 rokov pripravený hravé predstavenie  – Farbatolárium. Je to už tretia časť neobvyklého predstavenia pre tých najmenších  z dielne Bábkového divadla na Rázcestí.  Batolárium a Akvabatolárium mohli naši návštevníci vidieť aj v uplynulej divadelnej sezóne. Farbatolárium zavedie malých divákov do sveta farieb, prostredníctvom ktorého spoznajú krásu divadla, skladbu živej hudby, zvukov, hlasov, pohybov a dotykov.

Farbatolarium_02

Počas 30 minútového programu im je dovolené loziť, smiať sa, plakať i dotýkať sa. Predstavenie výstižne okomentovala režisérka inscenácie – Monika Kováčová: „Dôležitá je bytostná prítomnosť herca alebo herečky na ,,scéne“. Sú tam pre deti a ich rodičov. Nejde však o babysitting! Stále sme na pôde divadla, kde chceme hovoriť divadelným jazykom.” Je určený pre batoľatá od 10 mesiacov do 3 rokov.

Aby sme však urobili radosť aj tým starším, Detský deň v MDPOH pokračuje rozprávkou Čáry, Máry, Fuk alebo Kúzelnícka rozprávka z pera Jána Uličianskeho. V nej sa deti stretnú s kúzelníckou rodinkou – otcom Čáry, mamou Máry a synom Fukom, ktorí stratili peniaze, divákov i magickú debnu. Pri hľadaní tejto dôležitej rekvizity sa Fuk stane neviditeľným, čo im napokon vyrieši všetky problémy. Na deti čaká pútavý rozprávkový príbeh, veselé pesničky i kúzelnícke triky.

Detský deň na doskách Mestského divadla P. O. Hviezdoslava bude opäť zaujímavý. Viac informácií na www.mdpoh.sk

Zdroj: BKIS