Divadlo Pôtoň povolalo Debris company, zoskupenie Med & Prach, Slávu Daubnerovú a bude z toho zázrak – MIRACLES.

Divadlo Pôtoň oslovilo na spoluprácu tri divadelné zoskupenia, ktorých výrazný autorský rukopis roky spoluvytvára to najlepšie na domácej nezávislej scéne. Debris company, Med & Prach, Sláva Daubnerová a Divadlo Pôtoň vytvorili multižánrové dielo s témou zázrak. Miracles sa uskutoční v netradičných priestoroch bývalého kráľovského mesta Bátovce,  diváci tak budú netradične putovať za súčasným umením viac než tri kilometre. Premiéra je naplánovaná na 7. mája 2017.

„Strata empatie, ľudskosti, kríza viery, búranie starého bez vízie nového sveta. Zdá sa, akoby tu neostal kameň na kameni a jediné, čo nám zostáva, je spoliehať sa na svoju intuíciu, poznanie. Môžeme ešte dúfať v zázrak. Možno to nie až tak málo,“ povedal o témach, na ktoré reagujú, ktoré ich znepokojujú a tvorivo inšpirujú riaditeľ Divadla Pôtoň Michal Ditte. Divadlo v Bátovciach sa od svojho vzniku profiluje ako autorské divadlo, ktoré má ambíciu reflektovať našu minulosť aj prítomnosť a v tomto zmysle klásť otázky do publika.

Tentokrát malo v sebe otázku – Čo je pre mňa zázrak? – zadanie pre tri umelecké zoskupenia. „Poetika, uvažovanie a tvorba týchto tímov sú pre nás inšpirujúce, provokatívne a ľudsky blízke,“ dodal k spolupráci Michal Ditte. Miracles sa uskutoční v netradičných priestoroch bývalého kráľovského mesta Bátovce – priehrada Lipovina, areál základnej školy, katolícky a evanjelický kostol. Premiéra multižánrového diela je naplánovaná na 7. mája 2017, predpremiéra, ktorá je však len na pozvánky, sa uskutoční už 30. apríla tohto roku. 

Projekty Divadla Pôtoň z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Viac informácií nájdete: www.poton.sk

Zdroj: Zuzana Golianová, PR manažérka Divadla Pôtoň