Drsňačky – Na scénu prichádza postrach všetkých zločincov ale i filmových fanúšikov.

Najotravnejšia agenta FBI Sarah Ashburn(Sandra Bullock), ktorú jej kolegovia vrcholovo neznášajú, pre jej šikovnosť a povýšenosť nad nimi, dostáva šancu na povýšenie. Jej kroky teraz smerujú do Bostonu, kde by mala svoje zdatnosti proti zločinu predviesť a vyriešiť ťažký prípad.

Tu natrafí na svoju novú konkurenciu nechcenú otravnú Shannon(Melissa McCarthy), s ktorou si spočiatku idú pekne do vlasov aby si neskôr sadli do noty a spojili svoje schopnosti v boji so zločinom.

Drsnacky (1)

O filme: Režisér Paul Feig pred týmto jeho novým filmom mal už za sebou úspešné ženské ťaženie kinami s počinom Dámska jazda(Bridesmaids, 2011), kde nechýbal zvrhlý humor, zaujímavé obsadenie, klasicky banálny príbeh, či dokonca film mal aj na svojom konte nominácie na Oscara?! Ale práve ten film sa dal ešte zniesť a pobavil.

A práve Drsňačky majú tiež podobné komerčne úspešné ťaženie americkými kinami, spoza mora taktiež nie najhoršiu kritiku ale práve ten humor tu už nie je taký trefný. Príbeh je postavený na banálnych tuctových scénach, kde ani herečky v hlavných úlohách moc nepomôžu. Takže taká Sandra Bullock, ktorá po celú svoju karieru strieda lepšie úlohy z horšími, podáva maximálne mdlý výkon, bez iskry.

Drsnacky (4)

V podstate jednoducho povedané sa len premáva po pľace a bez zápalu odrecituje svoje suché dialógy, potom sa divák aj troška načaká pokiaľ z danej súhry Bullock a výzorom a prednesom otravnej Melissy McCarthy vzíde aj niečo skutočne zábavné. Takto na jeden vydarenejší vtip príde asi desať otravných, takže táto vývarová komédia sa na danej takmer dvojhodinovej dĺžke stáva pekne otravnou záležitosťou, kde už po prvej polovici máte problém vnímať to čo povrchný námet ponúka, lebo všetko to je nechutne splývajúce bez lepšej dejovej výstavby a jedna trápna scéna strieda druhú. Film sa dá úrovňou porovnať vo svojom žánri asi tak s poslednou Policajnou Akadémiou. Takže sa aj ťažko chápe čo na tomto počine mohlo Americké publikum tak moc pobaviť?

Hodnotenie filmu: 25%
Originálny názov filmu: The Heat
Komerčný ohlas filmu: Drsňačky (k 18.8.2013):
Rozpočet: $43 miliónov
Otvárací víkend v USA: $39,115,043
Tržby v USA: $155,472,000
Tržby mimo USA: $49,400,000
Tržby Celosvetovo: $204,872,000

V Slovenských kinách od 1.8.2013

Napísal: Matúš Gajdošech