Druhý singel Saténových rúk sa volá Po anglicky a spieva sa po slovensky!

Skupina Saténové ruky sa po roku svojej existencie udomácnila na slovenskej hudobnej scéne. Zásluhu na tom má hlavne množstvo odohraných koncertov (naposledy dokonca v akustickej podobe v stane Literárneho klubu na festivale Pohoda) a prvý singel Príbor, ktorý sa dostal aj do denného vysielania Rádia FM.

Povzbudení doterajšími úspechmi sa členovia Saténových rúk poponáhľali s vydaním druhého singla. Má názov Po anglicky, autormi hudby sú Vlado Janček a Kasko, text napísal Vlado Janček. V novej pesničke cítiť vplyv britskej gitarovej scény, po textovej stránke ide o klasický lovesong. Napriek tomu, že na bubeníckom poste hráva v Saténových rukách Toni Granko, bicie v nahrávke Po anglicky nahral trenčiansky bubeník Matúš Homola, okrem iného člen projektu The Autumnist. Matúš stojí aj za finálnou zvukovou podobou nahrávky. The Autuminst aka Vlado Ďurajka sa postaral o „B stranu“ singla fantastickým garážovo-psychedelickým remixom.

Okrem toho majú Saténové ruky pred sebou asi najvyťaženejší koncertný mesiac – už vo štvrtok 9. 8. hrajú na letnej umeleckej dielni Letavy pri Kokave nad Rimavicou, 12. 8. na festivale Štyri živly v Banskej Štiavnici, posledný augustový týždeň sa predstavia v rámci divadelnej prehliadky Scénická žatva v Martine a 30. 8. zahrajú v bratislavskom Nu Spirit Bare reprízu svojho akustického programu z Pohoda festivalu.

Nový singel Saténových Rúk je voľne k stiahnutiu na adrese:
https://soundcloud.com/satenoveruky

https://soundcloud.com/satenoveruky/satenoveruky-poanglicky

https://soundcloud.com/satenoveruky/poanglicky_autumnist_mix

https://www.facebook.com/satenoveruky

Zdroj: Saténové ruky