DRUMFEST SLOVAKIA – FESTIVAL PLNÝ BUBNOV.

Festival s bubeníkmi v hlavnej úlohe sa udeje 20. mája v Pezinku. Zahrá na ňom jeden z najkreatívnejších bubeníkov planéty Benny Greb (Nemecko). Po jeho tohtoročných koncertných zastávkach v Tel Avive a New Yorku zavíta aj na Slovensko. Vystúpenie tohto špičkového umelca bude vyvrcholením nového originálneho festivalu v Pezinku DRUMFEST SLOVAKIA.

Ako by to bolo, keby na prvom ročníku festivalu s týmto názvom neúčinkoval najznámejší slovenský bubeník Martin Valihora? Na pódiách ste ho mohli zažiť s množstvom hudobníkov rôznych žánrov. Jeho sólo vystúpenia nie sú časté, takže sa môžeme tešiť na niečo špeciálne.

Českú scénu zastupuje mladý talentovaný hráč na bicie nástroje a hudobný skladateľ Dali Mraz.  Napriek svojmu nízkemu veku má za sebou množstvo zaujímavých spoluprác so zahraničnými bubeníkmi a ďalších muzikantmi.

Okrem uvedených troch bubnových perfomance sú pripravené aj workshopy. Latinskoamerické rytmy nám priblíži perkusionista Eddy Portella, pôvodom z Peru. Hru na originálnom rytmicko melodickom nástroji WoodPack predvedú Boris Čellár a Michal Fedor.

Počas celého dňa bude v priestoroch Domu kultúry v Pezinku prebiehať výstava bicích nástrojov a činelov od renomovaných značiek.

Ako nás informoval autor projektu a hlavný organizátor festivalu Petter Bittner z Občianskeho združenia P. R. D. /Pezinské rozprávkové divadlo/, festival nie je určený iba bubeníkom – svoje si na ňom nájde každý milovník rytmickej hudby. Pre návštevníkov sú prichystané viaceré prekvapenia. Súčasťou programu je aj špeciálna spomienka na bubenícku legendu Ďura Černého z Tublatanky, ktorý už bohužiaľ nie je medzi nami.

Informácie o programe, vstupenkách nájdete zatiaľ na facebookovej stránke, udalosti DRUMFEST SLOVAKIA a na https://feelme.sk/drumfest-slovakia. Predpredaj vstupeniek je zabezpečený prostredníctvom siete ticketportal.

Predpredaj vstupeniek: https://www.ticketportal.sk/event.aspx?ID=23262&iframehttps://www.ticketportal.sk/event.aspx?ID=23262&iframe

Zdroj: DRUMFEST SLOVAKIA