EMMA DROBNÁ sa po úspechu debutu Smile vracia v druhom singli: WORDS.

Osem mesiacov po raketovom úspechu svojho debutového singla Smile predstavuje speváčka Emma Drobná v týchto dňoch nový, v poradí druhý singel s názvom Words.

Raketový štart debutového singla Smile: Magický milión a najhranejšia skladba v éteri

Pri skladaní a nahrávaní singlovej novinky čelila Emma a jej hudobní producenti neľahkej úlohe –priniesť skladbu, ktorá v singlových rebríčkoch nadviaže na úspech debutu Smile zo septembra 2016. „Z úspechu Smile sa stále veľmi teším. Vnímam, že ju ľudia majú radi a spievajú si so mnou, takže som naozaj veľmi šťastná. Smile ma baví stále rovnako ako na začiatku, pretože stále si viem predstaviť ten istý pocit, ktorý vo mne bol, keď som to písala,“ teší sa Emma z príjemného prekvapenia, ktoré priniesol úspech debutového singla u fanúšikov a prekročenie magickej hranice milión vzhliadnutí videoklipu Smile na serveri Youtube.   

„Úspech Smile prekonal aj naše očakávania, veľmi nás teší, že ho pozitívne prijali všetky rádiá a hlavne fanúšikovia Emmy, ktorí mali po Superstar veľké očakávania. To, aby sa singel víťaza Superstar stal najhranejšou skladbou v rádiách, sa na Slovensku ešte nikdy nestalo a obdobnú situáciu zažila asi len Aneta Langerová v Čechách,“ hodnotí Emmin producent Peter Graus pozitívne ohlasy fanúšikov a výborné výsledky singla Smile v hitparádach slovenských rádií.

„Napriek tomu, že sme tej ceste verili, úspech singla vo forme 10tich týždňov najhranejšej slovenskej pesničky v éteri prekvapil aj nás. Pri debutoch bývalých Superstaristov majú ľudia rôzne očakávania a rôzne predstavy, čo by to malo byť. Ale Emma ide svojou cestou,“ hovorí na margo Emminho vydareného singlového štartu jej producent Tomáš Zubák.

Words: Skladba o dôležitosti slov v našich životoch

Jemne melancholická a záhadná atmosféra novej skladby je jej spoločným menovateľom s predošlým singlom. Nepriamo tak prezrádza, že hoci je Emma Drobná len na začiatku svojej hudobnej cesty, už teraz je jej skladateľský i spevácky rukopis veľmi špecifický, vyhranený a rozpoznateľný. Pieseň vznikla začiatkom tohto roka celkom kurióznym spôsobom – z dvoch rôznych rozpísaných skladieb, ktoré napokon speváčka spojila do jednej. „Spočiatku som nemala predstavu, ako bude vo finále znieť. Improvizovala som rôzne melódie a nakoniec sme z toho vytvorili Words. Inšpirovali ma situácie, ktoré sa mi udiali a rôzne situácie a ľudia okolo mňa.“

Produkciu skladby opäť zverila svojmu dvornému hudobnému štúdiu Creative Music House, ktoré je domovskou platformou jej manažmentu. Words je silná skladba s moderným zvukom a mimoriadnym rádiovým potenciálom napriek tomu, že to nie je prvoplánový hit. Tak isto ako pri singli Smile je základom songu Emma a jej osobitý spevácky prejav,“ opisuje charakter skladby jej producent Peter Graus. Words sa slovami nedá opísať, aj keď sa tak volá,“ dodáva s úsmevom Tomáš Zubák.

„Words je o dôležitosti slov, ktoré počúvame, vnímame a ľahko sa im poddáme a uveríme im,“ vysvetľuje Emma odkaz skladby. „V tomto kontexte sú to slová od osoby, ktorej veríme, aj keď vieme, že sa s ľuďmi zahráva. Často si povieme a myslíme, že sme to práve my, kto dokáže toho druhého zmeniť, ale nie vždy sa to stane, a on potom ublíži nám a ubližuje aj ďalším – tie slová, dotyky, úsmevy a emócie sú niekedy také silné a príjemné, že zabúdame na realitu,“ hovorí na margo metaforického textu. „V konečnom dôsledku by si mal každý v každej situácii uvedomovať, čo hovorí a či tým neubližuje ostatným a to nielen vo vzťahu ale celkovo v živote. Podľa mňa je zbytočné si naschvál ubližovať hlúposťami, či už na sociálnych sieťach alebo z roztopaše či „macherstva“,“ dodáva.

Nový singel dostane vizuál z Londýna

Nový singel Words predstavila speváčka spoločne s minimalistickým lyric videom. Skladba však už čoskoro dostane aj vizuál vo forme videoklipu. K Words videoklip určite bude. Už sa tešíme na nakrúcanie.“ Emma si pre fanúšikov pripravuje v tejto súvislosti prekvapenie – nový videoklip bude nakrúcať za hranicami Slovenska. „Máme naplánované točenie v Londýne ktorý je ako môj druhý domov,  keďže som tam prežila dva  roky života. Toto mesto má pre mňa obrovskú emóciu,  ale zároveň aj anonymitu veľkomesta. Mám tam svoje obľúbené miesta, kam sa vždy vraciam, keď tam prídem. Takže je dosť možné, že tam budú zábery aj týchto lokalít,“ prezrádza Emma a dodáva, že za režisérsku stoličku si pravdepodobne taktiež sadne umelec spoza slovenských hraníc. Dej videoklipu, však zatiaľ necháva zahalený rúškom tajomstva. Chcem, aby to vyzeralo viac – menej spontánne, ale aj trošku sentimentálne, keďže v pesničke, akoby spomínam na tie pocity, ktoré som prežívala. Presný námet ešte nemáme. Chcem sa nechať inšpirovať pocitmi, ktoré budem práve prežívať.

Ako prezrádza speváčkin manažment, Emma v súčasnosti simultánne pracuje na ďalších skladbách na svoj debutový album. „Popri tom pripravuje nový koncertný program s kapelou a vlastným repertoárom tak často ako jej to dovolí mimoriadne nabitý program vystúpení na Slovensku aj v Čechách,“ dodáva Peter Graus. „Ak všetko pôjde podľa plánu, na jeseň sa môžu fanúšikovia tešiť na Emmino debutové EP,“ prezrádza na záver Tomáš Zubák.  

Viac info: www.facebook.com/Emma-Drobna-official-749120885214181/

„Pre mňa je podstatné práve to, čo Emma nestratila. Účastníci Superstar vačšinou stratia „auru“ výnimočnosti, keď zídu z obrovského pódia, na ktorom ich vidí milión divákov spievať najväčšie svetové hity. U Emmy jej výnimočnosť a atraktivita pre poslucháčov i divákov funguje aj s vlastnou skladbou, čo je najcennejšia devíza pre interpreta.“  
Peter Graus, producent speváčky

„Emma absolvovala veľké množstvo koncertov a mala možnosť „vyspievať sa“. Spieva s ľahkosťou a veľmi presvedčivo. Hudobne sleduje nové trendy, to má vplyv na každého interpreta i na jeho hudobný vývoj. Podľa mňa sa nedá zaškatuľkovať žánrovo ani štýlovo, skôr je to u nej pocitová záležitosť.“
Tomáš Zubák, producent speváčky

Zdroj: SOUL FOR SHOW