Exitab vydáva debutový album od Ink Midget! Hosťujú na ňom Pjoni aj Sifon z WWW!

Aj keď sa to možno nezdá,  Pjoni & Ink Midget produkčne vždy fungovali  ako svojbytné jednotky. Ich debutový Split vinyl spájal dve samostatné EPčka.

K interakciám, dochádzalo až v rámci  neustále sa vyvíjajúcich live-setov a v prípade kolaborácie na niekoľkých trackoch, napríklad “hiťasu” Nerd.  Po Pjoniho  albume ‚Cloud No Raisins‚ svoju autonómiu deklaruje aj Atramentový mužíček  a je jasné, kto je chladnou hlavou  anti- dua.

Re-Leave‘ vychádza 12/11/12 na značke  Exitab. Album si môžete stiahnuť zadarmo cez Exitab online shop, prípadne ho podporiť ľubovoľnou sumou, alebo  predobjednať na CD v bohatom sieťotlačovom booklete s dizajnom od Daniely Olejníkovej  a Damiana Herba. K download stačí do kolonky buy now zadať ľubovľnú sumu (0 – X€).

Ink Midget nadväzuje na takmer dva roky staré Split LP upgradovanou verziou  toho, čo tak neradi nazývame IDM. ‚Re-Leave‘ prelína Braindance s najnovším dianím  na britskej klubovej bassovej scéne. Kľúčovými slovami sú trap, juke, zmutovaný hip hop,  špina  a prach. Žánrových  škatuliek sa ale nepridŕža, klubové  vplyvy zaobaľuje jemnými zašumenými melódiami, podivnými  hlukmi, akustickými nástrojmi, či field-recordingom. Okrem spoluprác z radov  najbližších (Pjoni a Sifon z  WWW) ‚Re-Leave‘ ponúka  tracky, ktoré bez problémov sadnú  do DJsetov vedľa mien  ako TNGHT, Kuedo či Bangladesh. A ‚Tikajíci muž‘ od WWW má novího kamaráda.

‚Re-Leave‘ sa bude  krstiť spolu s nadchádzajúcim EP ‚Easy Ghost‘  od Aches a to 23. novembra v bratislavskej  Fuge. Pozvanie  prijal glasgowský producent Dam Mantle, ktorý pred  dvoma  týždňami pustil do sveta dlhohrajúci debut ‚Brothers Fowl‘. Album vyšiel na labeli  Notown, ktorý spravuje Gold Panda, ďalšie  výrazné  meno  súčasnej britskej elektorniky. Zvuk posledného tohroročného releasu v katalógu Exitabu predstaví aj  Dead Janitor, ktorý sa naposledy objavil  v Bratislave v rámci  Wilsonic Festivalu.

Event: https://www.facebook.com/events/278710002249268/?ref=ts&fref=ts
Tour Event: https://www.facebook.com/events/206648282803395/?ref=ts&fref=ts

Ink Midget | ‚Re-Leave‘ tour 2012:
17.11.12 – SK – Trenčín, Lúč (w. Dead Janitor, Pjoni DJ set, Jamka)
23.11.12 – SK – Bratislava, Fuga (w/ Dam Mantle, Aches, Dead Janitor, Junior, Jvris)
8.12.12 – CZ – PAF  – (Exitab showcase w/Pjoni, Aches, Stroon, Jvris)
14.12.12 – SK – Bratislava, Urban Market (w/ Stroon, DJ set)

Viac na facebook.com/exitab alebo  na  www.exitab.org

Zdroj: Exitab